Hlavní obsah

Telefonní linka bude hlídat byty před zloději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Český Telecom na právě zahájeném veletrhu Invex představil v rámci tzv. vize digitální domácnosti novou službu, která umožňuje prostřednictvím telefonní linky hlídat nejen byty a rodinné domky, ale i firemní prostory, před zloději nebo požárem.

Foto: Jiří Smutný

Hrad Špilberk

Článek

Ke hlídání objektů slouží bezpečnostní systémy napojené v objektech přes pevnou linku na firemní pult centralizované ochrany.

Specialisté z pultu centralizované ochrany monitorují aktuální situaci a v případě potřeby k ohroženému objektu vysílají zásahovou jednotku.

Ochrana vyjde na 208 korun měsíčně

Domácnosti za novou službu zaplatí 208 korun měsíčně, a to v rámci pravidelného vyúčtování za telekomunikační služby. Pouze v případě výjezdu zásahové jednotky se měsíční poplatek zvýší na 476 korun. Náklady za telefon se dále už nezvyšují, neboť komunikace zabezpečovacího zařízení s dohledovým centrem probíhá prostřednictvím bezplatné linky.

Ještě před objednáním služby je nutná návštěva odborníků, kteří posoudí objekt z hlediska bezpečnosti a vypracují projekt optimální varianty jeho zajištění. Následně se firma postará i o kompletní instalaci všech potřebných zařízení a bezpečnostních prvků.

V rámci vize digitální domácnosti, kterou na brněnském veletrhu Index prezentuje Český Telecom společně s Eurotelem, si zákazníci již nyní mohou objednat také například dálková ovládání elektrických spotřebičů, jako jsou bojlery, garážová vrata, světla či ventilace prostřednictvím krátkých textových zpráv z mobilního telefonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám