Hlavní obsah

Společnost Apple zaplatila miliónové odškodné švýcarským drahám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Americká computerová firma Apple zaplatila švýcarským drahám SBB kompenzaci ve výši 20 miliónů švýcarských franků (asi 430 miliónů korun) za to, že použila značkově chráněný design nádražních hodin SBB ve svých telefonech iPhone a tabletech iPad. Informoval o tom v sobotu švýcarský tisk.

Foto: Reuters

Šéf firmy Apple Tim Cook představuje iPhone a další novinky nejcennější značky na světě.

Článek

Apple minulý měsíc souhlasil, že zaplatí nemalou částku, aby mohl dál používat tyto hodiny, které se bez svolení SBB objevily v novém operačním systému pro iPady. Konkrétní částka tehdy ale nezazněla; tu až nyní zveřejnil deník Tages-Anzeiger s odvoláním na několik nejmenovaných zdrojů.

Mobilní operační systém iOS 6 obsahuje nový ukazatel času, který je kulatý, namísto číslic má černé čárky a vteřinová ručička je červená s kroužkem na konci. To je prakticky stejný design, jaký vytvořil pro švýcarské železnice v roce 1944 curyšský inženýr Hans Hilfiker a na nějž má SBB ochrannou známku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám