Hlavní obsah

Sony se propadla do ztráty, plánuje další restrukturalizaci

Japonský výrobce elektroniky Sony Corp. se v uplynulém finančním roce propadl do čisté ztráty 128,4 miliardy jenů (25,1 miliardy Kč). Firma zároveň oznámila, že v červených číslech podle svých odhadů zůstane i v aktuálním roce. Byl by to pro ni šestý ztrátový rok za posledních sedm let, napsala agentura Reuters.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Logo společnosti Sony na obchodu s elektronikou v Tokiu

Článek

Čistá ztráta za uplynulý finanční rok, který skončil v březnu, zhruba odpovídá odhadům firmy, která předpokládala ztrátu 130 miliard jenů. V současném roce předpokládá čistou ztrátu 50 miliard jenů.

Společnost před nižšími zisky opět varovala už na začátku května. Prognózu tehdy snížila na sotva desetinu původního odhadu.

Generální ředitel Sony Kazuo Hirai před dvěma lety při nástupu do funkce sliboval, že hospodaření firmy vrátí do černých čísel. Pokračující ztráty v její vlajkové divizi ale frustrují investory a vedou ke srovnání s konkurenčními výrobci Panasonic a Sharp, kteří se dokázali zotavit z těžkých ztrát v oblasti spotřební elektroniky, napsala agentura Reuters.

Společnost plánuje další restrukturalizaci, která zahrnuje její ztrátovou výrobu osobních počítačů. V únoru vedení firmy oznámilo, že hodlá divizi PC prodat. Vedle toho také japonský podnik v rámci snah o posílení ziskovosti oddělí divizi televizorů do dceřiné firmy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám