Hlavní obsah

Sony PSP: Elektronická hračka do šesti tisíc korun

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výrobkem cíleným mezi uživatele ve věku od 18 do 34 let přichází japonská Sony. Její nová herní konzole totiž kromě perfektní vizuální kvality renderovaných her nabídne i plynulé přehrávání posledních filmových hitů, poslouchání hudby či možnost prohlížet obrázky a fotky nebo prozkoumávat obsah internetu.

Foto: Petra Kucinová

Zábřežské Welzlovo čtyřspřeží s lidskou posádkou

Článek

"Jednou z věcí, kterou se snažíme upevnit naši pozici na herním trhu s přenosnými zábavními přístroji je přijít s výrobkem perfektně zvládajícím herní aplikace; náš nový produkt však dokáže nabídnout mnohem více," říká Kaz Hirai, prezident a CEO Sony Computer Entertainment Amerika.

"Chceme našim uživatelům poskytnout kompletně nový svět, stejně takový, jako je k vidění na PlayStationu či PlayStationu 2".

Sony PlayStation Portable (PSP) byla uvedena v Japonsku už na konci prosince 2004. Do Ameriky se dostane 24. března, Evropa se jejího příchodu dočká o týden později.

Cena systému se očekává na úrovni 250 dolarů (zhruba 6000 Kč) a jeho balení bude krom samotného přístroje obsahovat i 32MB paměťovou kartu a film Spider-Man 2.

Sony PSP se vizuální kvalitou dostává na úroveň stolní konzole PlayStation 2, která v něm i dnes stále exceluje a jejíž grafické výkony jsou obecně na velmi vysoké úrovni díky možným programovým optimalizacím, kdy má vývojář možnost ušít herní software přímo na míru této konzole a nemusí se zaobírat milióny různých výkonových kombinací, které jej jinak čekají v segmentu osobních PC.

Anketa: Koupíte si Sony PlayStation Portable?

Přehrávání audio/vizuálních dat je možné jak přes paměťovou kartu (Sony Memory Stick) s teoretickou velikostí až 32GB (dnes se setkáváme s běžnějšími a dostupnějšími 128MB až 1024MB) nebo přes speciální UMD produkt (Universal Media Disc) vyvinutý přímo Sony, který dovolí pojmout 1,8GB dat, čili chová se podobně jako CD/DVD médium.

Herní software na Sony PlayStation 1/2 konzole stojí v Americe kolem 40 dolarů (zhruba 900 korun); očekává se, že aplikace pro Sony PSP budou stát o něco méně.

Na otázku, zdali si nebudou tituly pro stolní PlayStation 2 a přenosnou PSP konkurovat, neboť nabídnou zhola to samé akorát v menším měřítku, odpovídá Hirai, že "spíše očekává dvojnásobné výnosy".

Anketa

Koupíte si Sony PlayStation Portable?
Ano, vypadá úžasně
45,9 %
Uvidím podle ceny v ČR
24,7 %
Ne, neláká mne
29,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 667 čtenářů.

Sony PSP v číslech

  • Hmotnost: 260g
  • Displej: 4.3" TFT LCD, formát 4:3 nebo 16:9, 480 x 272 bodů, 32bit.
  • Rozhraní: Wi-Fi 802.11b, USB 2.0, infračervený port
  • Rozměry: 17 x 7.4 x 2.3cm
  • Audio: Vestavěné stereo-reproduktory

Reklama

Výběr článků

Načítám