Hlavní obsah

Sony PlayStation 3 v Evropě za 14 000 Kč

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Sony Computer Entertainment zveřejnila v pondělí ceny nové herní konzole PlayStation 3. Přístroj uvede na trh ve dvou verzích, které se budou lišit velikostí integrovaného pevného disku. Evropané si nové multimediální zařízení budou moci pořídit v listopadu od 499 euro (14 000 korun).

Článek

V Severní Americe jsou ceny konzole nové generace, která je nástupcem úspěšného přístroje Sony PlayStation 2, jehož se prodalo kolem 100 miliónů kusů, stanoveny na 499 a 599 dolarů.

Levnější varianta obsahuje 20GB pevný disk, dražší pak dokáže uchovat na harddisku až 60GB dat. Sony nabízí nový PlayStation za podstatně vyšší cenu než Microsoft svůj Xbox 360. Výrobek Microsoftu [celá zpráva] je totiž možné bez integrovaného pevného disku zakoupit již od 299 dolarů, verzi s HDD pak za 399 dolarů.

Zástupci Sony nicméně nepochybují o úspěchu svého herního zařízení. Vysokou cenu přístroje, kterou výrobce ostatně dotuje (výrobní hodnota PS3 se odhaduje na 800 - 900 dolarů [celá zpráva], omlouvá firma vysokou přidanou hodnotou v podobě výkonného mikroprocesoru Cell [celá zpráva], vestavěné Blu-ray mechaniky a integrovaného USB a Bluetooth/Wi-Fi rozhraní.

Na těle přístroje naleznou jeho majitelé také sloty pro paměťová média formátu Sony memory stick, secure digital (SD) a Compact Flash (CF). 

Konzole Sony PlayStation 3 bude na americkém trhu dostupná od 17. listopadu, v Japonsku ji Sony uvede o šest dnů dříve. V Evropě se přístroj objeví v podobném termínu jako v USA. Původně však firma plánovala, že přístroj uvede na trh již na jaře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám