Hlavní obsah

Seznam.cz spustil Mixér.cz

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz spustila v noci ze čtvrtka na pátek svou novou službu – hudební televizi Mixér.cz. Jde o první krok při úpravě serveru Stream.cz, jehož 100% vlastníkem se loni v březnu Seznam stal. Původní sekce videoklipy se ze služby Stream.cz přesunula na samostatnou doménu mixer.cz a zásadně změnila svůj vzhled i funkcionality.

Foto: Novinky

Nová Hudební televize Mixér.cz

Článek

„Domovská stránka Seznam.cz nabízí uživatelům přehledně na jednom místě to nejlepší z českého internetu. Hudební televizí doplníme náš servis o zajímavou hudbu. Pokud tedy máte náladu pustit si jednoduše hudbu a nemuset nic dlouho složitě hledat, Seznam.cz vám to umožní,“ uvedl ke spuštění služby www.mixér.cz Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Nová Hudební televize je určena pro snadné a kontinuální přehrávání videoklipů. Přímo na titulní stránce Seznamu nebo na stránkách www.mixer.cz stačí vybrat jednu z osmi předvoleb, z nichž každá nabízí specifickou skladbu videoklipů. Vedle novinek je tak možné nechat přehrávat i Vypalovačky z kazeťáku, Vzpomínky na osmdesátý léta nebo Hudbu na párty.

Foto: Novinky

Nová služba je dostupná i na titulní stránce Seznamu, defaultně je umístěna v pravém sloupci.

„Při vyrábění prototypu a přemýšlení, jak novou hudební televizi od Seznam.cz uchopit, jsme inspiraci čerpali v naší službě Super.cz. Zatímco tam jsou články ze společnosti řazeny v časové ose za sebou podle doby uveřejnění, u hudební televize jsme do velice podobné osy seřadili náladou podobné videoklipy. Když si tedy vyberete hudební kanál, vidíte řadu videoklipů, respektive jejich náhledů. Po kliknutí na náhled se začne hudba přehrávat a vy se pak už o nic nemusíte starat, jen si užívat hudební proud přesně podle vaší nálady,“ komentoval fungování Hudební televize její produktový manažer Ladislav Veselý.

Novou Hudební televizi Mixér.cz můžete vyzkoušet zde.

Jak funguje Hudební televize od Seznam.cz
Hudební televize patří k dalším službám od společnosti Seznam.cz, které nabízí profesionální obsah. Oficiální videoklipy může Seznam.cz na své nové službě používat na základě spolupráce s hudebními labely. Na projektu se podílí Universal Music, Sony Music, EMI, Supraphon, Championship Music a několik dalších. Díky spolupráci s labely se také v budoucnu budou moci uživatelé Hudební televize od Seznam.cz těšit na exkluzivní obsah.Profesionální obsah potřebuje také někoho, kdo jej třídí a stará se o dramaturgii jednotlivých kanálů. Hudební editorka, Blanka Huňátová, má bohaté zkušenosti z TV Óčko, kde několik let kromě moderování dramaturgicky připravovala oficiální hitparádu a v minulosti byla šéfredaktorkou hudebního pořadu TV Prima t-music. V současnosti je také šéfredaktorkou hudebního pořadu České televize Musicblok. Její práce pro Hudební televizi od Seznam.cz spočívá v obnově hudebního obsahu i ve správném zařazování nových klipů do vybraného kanálu.Hudební televize od Seznam.cz není určena pro vyhledávání konkrétních klipů, ale pro jejich snadné kontinuální přehrávání. Nenabízí ani možnost složitě vyrábět playlisty s hudbou. „Hledali jsme způsob, jak uživatelům ulehčit situace, kdy prostě neví, po jakém interpretovi či hudebním albu zrovna sáhnout. Výběr konkrétních interpretů udělá naše dramaturgie za ně,“ vysvětluje Ladislav Veselý, produktový manažer služby Hudební televize ze Seznam.cz. „Na druhou stranu necháváme uživateli možnost hvězdičkou si označit oblíbené skladby, ke kterým se rád vrátí a které najde pohromadě na jednom místě. Stejně tak může jakoukoliv skladbu snadno přeskočit kliknutím na následující náhled klipu,“ dodal Ladislav Veselý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám