Hlavní obsah

Seznam.cz nabídne uživatelům nový Email v létě

Novinky, mif

Už v průběhu letošního léta začne společnost Seznam.cz převádět uživatelům Email na novou podobu. Až doposud si jí vyzkoušelo přes 60 tisíc lidí. Změn v Emailu doznal vzhled, uživatelské prostředí i technologické pozadí služby.

Foto: Seznam.cz

Nový Email od Seznamu

Článek

„Máme za sebou betu, kam se nám přihlásilo 12 000 dobrovolníků. Nedávno jsme spustili pilotní stěhování a do nové podoby Seznam.cz Emailu převedli dalších 50 000 našich uživatelů. Nyní ladíme poslední úpravy – například opravu překlepů a další funkcionality, o které si betatesteři i další uživatelé říkají, a během léta budeme začínat s převáděním našich uživatelů. Převést všech 7,5 miliónu aktivních emailových schránek nám zabere zhruba tři měsíce,“ uvedl Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Okno s novou zprávou

Změny jsou u nového Emailu patrné už při prvním spuštění. Připravovaný design působí elegantně a přehledně. Přibyla možnost využívat štítky k označení zpráv. Nově lze také používat metodu drag and drop (přetahování myší) pro přesouvání e-mailů do složek, přiřazení štítků k e-mailům a také pro připojení více příloh ke zprávě.

Foto: Seznam.cz

Webové rozhraní Emailu nabízí i přehledného správce kontaktů

Nejzásadnějších změn se však Email dočkal po technické stránce. Nový Seznam.cz Email je postaven jako javascriptová aplikace. Uživatel tedy při práci se svým e-mailem zůstává stále na jedné stránce, čímž se minimalizují datové přenosy. Celá práce je tak plynulejší a rychlejší. Kompletní výměnou prošlo také datové úložiště pro přílohy, které zajišťuje spolehlivější vydávání souborů uživatelům. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Aktuální podoba Emailu od Seznamu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám