Hlavní obsah

Seznam.cz chce naučit děti hledat na internetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Internetový vyhledávač Seznam.cz vyhlásil za podpory ministerstva školství vědomostní soutěž určenou pro děti, jejíž cílem je podpořit rozvoj internetové gramotnosti. Vítězný třídní kolektiv získá pro svou školu novou počítačovou učebnu.

Foto: Martina Bubnová

Natáčení v Masarykově ulici

Článek

Soutěž, která skončí až v polovině prosince, by měla děti naučit cíleně vyhledávat informace na internetu. Ty  budou odpovídat na otázky, jejichž rozsah sahá od kultury, přes přírodní vědy, historii až ke sportu. Seznam chce poukázat na to, že internetová gramotnost je dnes pevnou součástí všeobecného vzdělání.

Naučit děti spolupracovat byl jeden z důvodů, proč není soutěž vypsána pro jednotlivce, ale pro třídní kolektivy. Děti si během soutěže mohou všimnout, že každý v kolektivu je odborníkem na něco jiného, že každý jedinec může mít pro kolektiv svou cenu a že různorodost je předností. 

Hlavní cenou je počítačová učebna

Celá soutěž je určena třídním kolektivům 2. stupně ZŠ a odpovídajícím ročníkům víceletých gymnázií. V jejím závěru bude vyhodnocen nejlepší ze všech kolektivů, který vyhraje pro svoji školu 20 počítačů střední třídy. Vítězná třída navíc získá čtyřdenní cyklistický zájezd, mobilní telefon pro každého studenta a možnost prezentovat se na hudební stanici Óčko.

V době trvání soutěže proběhnou 3 dílčí vyhodnocení. Výherci dostanou drobné věcné dárky: knihy, předplatné časopisů, CD nosiče. Odměny dostanou vždy všichni žáci ve vítězné třídě.  Informace o soutěži, včetně pravidel jsou zveřejněny na adrese www.najdi.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám