Hlavní obsah

Satya Nadella je novým šéfem Microsoftu

Novinky, mif
Aktualizováno

Společnost Microsoft v úterý oznámila, že již vybrala nástupce Steva Ballmera. Šéfem amerického softwarového gigantu se stane Satya Nadella, který již nyní zastává funkci v top managementu této firmy. Microsoft o tom informoval na svých internetových stránkách.

Foto: Microsoft

Nový šéf Microsoftu Satya Nadella

Článek

„Neexistuje lepší osoba, která by mohla vést Microsoft,“ prohlásil ke jmenování nového šéfa spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates.

Nadella je historicky třetím generálním ředitelem v historii Microsoftu. Pracovat přitom začal pro americký softwarový gigant rodák z indického Hajdarábádu už před 22 lety, kdy přestoupil z technologické společnosti Sun Microsystems.

Příležitost posunout se dopředu je obrovská.
Satya Nadella

V Microsoftu pracoval nejprve jako viceprezident výzkumu a vývoje. Později byl jmenován prezidentem serverové divize. Přičítány jsou mu zásluhy především za rozvoj internetových služeb.

„Příležitost posunout se dopředu je obrovská, ale abychom ji mohli využít, musíme se soustředit na transformaci a pokračovat v ní. Je před námi velký kus práce,“ prohlásil 46letý Nadella.

Jak je z jeho slov zřejmé, plánuje pokračovat v rozvoji firmy směrem, který započal už samotný Ballmer. Hlavním cílem je, aby produkty Microsoftu nenacházeli lidé jen v počítačích, ale i v mobilech, televizích a tabletech.

Microsoft představil nové logo

I kvůli tomu společnost změnila předloni po čtvrtstoletí své logo, aby sjednotila všechny své produkty. „Od Windows 8 přes herní služby na Xboxu a Windows Phone 8 až po novou verzi kancelářského balíku Office uvidíte společný vzhled napříč všemi těmito produkty,“ konstatoval již dříve šéf firemní strategie Microsoftu Jeff Hansen.

Ballmer: Do roka a do dne

Americký softwarový gigant hledal nového generálního ředitele od loňského srpna, aktuální šéf Steve Ballmer tehdy oznámil, že tuto funkci do roka opustí. [celá zpráva]

Foto: Reuters

Na akci nechyběl ani šéf Microsoftu Steve Ballmer

„Nikdy není perfektní doba pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Společnost Microsoft je největší softwarovou firmou na světě, která má dominantní postavení na trhu s operačními systémy a kancelářskými aplikacemi. V roce 1975 ji pod původním názvem Micro-soft společně založili Paul Allen a Bill Gates, který byl v roce 2009 podle časopisu Forbes nejbohatším člověkem na planetě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám