Hlavní obsah

Samsung představil mobil s 5Mpix fotoaparátem

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung představila první mobilní telefon na světě, který je vybaven vestavěným pětimegovým digitálním fotoaparátem. Na vývoji miniaturního digiťáku přitom spolupracovala i japonská firma Pentax.

Foto: Jan Řehounek

Bohumil Hrabal v Nymburce při oslavách 90. výročí založení gymnázia v roce 1993

Článek

Nový mobilní telefon Samsung SCH-S250 je určen pro korejskou síť CDMA a jeho fotoaparát dokáže kromě fotografií ve vysokém rozlišení pořizovat i videosekvence. K ukládání slouží interní paměť o kapacitě 92 MB.

Ta je určena nejen k ukládání digitálních snímků a videosekvencí, ale lze do ní uložit i písničky ve formátu MP3, neboť nový telefon je vybaven MP3 přehrávačem. Oficiální cena novinky zatím není známa, ale některé zdroje hovoří o 770 dolarech, což je přibližně 19 200 korun.

:. Mobilní telefon Samsung SCH-S250

Jihokorejský mobilní operátor SK Telecom také prozradil, že nabídne ještě koncem tohoto roku svým zákazníkům další mobilní telefon od Samsungu, a to dokonce s 10Mpix fotoaparátem. Ten poskytne snímky dokonce ve větším rozlišení, než je běžné u většiny plnohodnotných digitálních fotoaparátů. Přesto samotná kvalita snímků je zatím velkým otazníkem, protože rozlišení není vše a hodně záleží i na optice.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak fotí megapixelová Nokia 7610?

Jednoduché digitální fotoaparáty se velice rychle staly běžnou součástí většiny mobilních telefonů. Jejich největší slabinou bylo doposud nízké rozlišení,...

Dva megapixely pro fotomobily

Společnost Sharp vyvinula dvoumegapixelový miniaturní digitální fotoaparát určený pro mobilní telefony. Novinka se kromě vysokého rozlišení snímků může...

Výběr článků

Načítám