Hlavní obsah

Samsung nechce platit Applu odškodné, žádá soud o zrušení verdiktu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics ve čtvrtek požádala odvolací soud ve Spojených státech, aby zrušil nařízení, podle kterého má firma zaplatit americkému konkurentovi Apple odškodné 930 miliónů dolarů (přes 20 miliard Kč) za porušování patentů. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační snímek

Článek

Právní bitvu mezi oběma společnostmi odstartoval Apple předloni v dubnu ve Spojených státech, když obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy „otrocky“ kopírují jeho produkty iPhone a iPad. Spor se od té doby rozšířil do dalších zemí včetně Austrálie, Japonska, Koreje a některých evropských zemí. Několik soudů, včetně Nizozemska, USA a Austrálie, však již rozhodlo, že Samsung může své tablety prodávat.

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Odškodné 930 miliónů dolarů přiřkl firmě Apple soud v Kalifornii. Dospěl totiž tehdy k závěru, že Samsung porušil patenty Applu týkající se chytrých telefonů iPhone při výrobě vlastních smartphonů a tabletů řady Galaxy.

Samsung se předloni stal největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Z první příčky sesadil právě svého amerického rivala Apple. Právní bitvu mezi podniky v dubnu 2011 odstartoval Apple, když obvinil Samsung, že "otrocky" kopíruje jeho přístroje iPhone a iPad.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám