Hlavní obsah

Samsung nabídne LCD s dobou odezvy 12 ms

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská firma Samsung připravuje nový LCD monitor, který pravděpodobně jako první na světe nabídne dobu odezvy pouhých 12 ms.

Foto: Jana Matějíková

prvňáci - 1. ZŠ ve Frýdku-Místku

Článek

Na korejských webových stránkách firmy Samsung se objevily první informace o novém LCD monitoru s označením Syncmaster 177x, který vyniká dobou odezvy pouhých 12 ms. Současné nejlepší displeje dostupné na trhu přitom nabízí dobu odezvy 16 nebo 20 ms. Čím nižší je tato hodnota, tím vhodnější je displej pro hraní akčních her a sledování videa.

Nový sedmnáctipalcový Syncmaster 177x má světelnost 270 cd/m2 a kontrast 500:1. Pozorovací úhly výrobce udává 160 stupňů v horizontálním a 140 stupňů ve vertikálním směru. Displej je vybaven jak analogovým, tak i digitálním rozhraním. Očekávaná cena by se měla pohybovat okolo 550 dolarů.

Zároveň Samsung představil další 17" LCD monitor s označením Syncmaster Magic CX710P, který vyniká vysokým kontrastním poměrem 700:1 a úhly pohledu 180 stupňů horizontálně a 178 stupňů vertikálně. Doba odezvy je však 25 ms a prodávat by se měl za 670 dolarů. Vzhledem k nadstandardnímu kontrastu a výborným pozorovacím úhlům je toto LCD vhodné především pro práci v grafických studiích.

Reklama

Související témata:

Související články

Intel i AMD výrazně zlevnily procesory

Po poměrně dlouhé době oba přední výrobci procesorů oznámili výrazné snížení cen čipů určených pro stolní počítače, které tentokrát dosahuje až několika...

Výběr článků

Načítám