Hlavní obsah

Rychlost LTE stoupla v dubnu až o pětinu

Praha

Průměrná rychlost internetu v mobilních sítích LTE stoupla v dubnu u jednotlivých poskytovatelů až o pětinu. Nejrychlejší internet měl T-Mobile, který s meziměsíčním nárůstem o 21 procent na 55,5 Mbit/s předstihl Vodafone. V jeho síti zůstala rychlost na 46,2 Mbit/s, stejně jako v březnu. Třetí O2 zvýšila rychlost o 17 procent na 39,6 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Proti stejnému měsíci loni si T-Mobile polepšil o 82 procent, O2 pak zvýšila průměrnou rychlost o 61 procent a Vodafone o 46 procent. Rychlosti připojení v sítích 3G a GSM naopak u operátorů většinou meziročně klesaly a Vodafone již 3G úplně vypnul.

Rychlost pevného internetu přes telefonní linky xDSL stoupla o pět procent na 25,3 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl v dubnu Český bezdrát s 31 Mbit/s. Kabelový internet zrychlil v průměru o 18 procent na 45,7 Mbit/s a připojení po optice si polepšilo o šest procent na 37,9 Mbit/s.

Průměrná rychlost Wi-Fi v dubnu vzrostla o 15 procent na 26 Mbit/s. Nejrychlejší síť měl SkyNet díky nárůstu o 27 procent na 40,4 Mbit/s. Největší nárůst zaznamenala síť Pe3ny se skokem o 33 procent. Nejpomalejší připojení měl naopak Fortech s 11,6 Mbit/s.

Právo na rychlý internet má každý, schválil německý Spolkový sněm

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám