Hlavní obsah

Robot společnosti Microsoft ohlídá vaše děti

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvídek tiše sedící v rohu dětského pokoje je věcí zcela přirozenou a normální. Že však po chvíli otočí hlavou, aby na dítko lépe viděl nebo poslal rodičům přes bezdrátové připojení k internetu jeho okamžitý obraz snímaný vestavěnou kamerou již tak obvyklé není.

Foto: Roman Šebek

Na charitativním koncertu vstoupí ve čtvrtek v Retro Music Hall mnoho známých tváří

Článek

Plyšová hračka, kterou představila společnost Microsoft ve středu 2. března, je jednou z mnoha variant, pod kterými si vývojáři této firmy představují domácího hlídacího robota.

Spousta společností dnes vyvíjí robotické hračky - stranou nestojí ani nejrůznější hračkářské firmy tvořící plyšové panenky schopné vyslovit určité jméno nebo si pamatovat a následně sdělit osobní informace vztahující se k té či oné osobě.

.: ANKETA
Pořídili byste si pro snadnější ohlídání svých dětí právě takový přístroj?
Hlasujte v anketě na konci článku

Steven Bathiche ze společnosti Microsoft však říká, že jeho firma jde mnohem dále a svými projekty míří výše než ostatní. "Našim základním cílem je umožnit zákazníkům, aby byli na dvou místech zároveň."

"Medvědí" projekt je jedním ze 150 podobných, které byly k vidění na  festivalu Microsoftu TechFest, který začal ve středu a je určen výhradně pro 6000 zaměstnanců skupiny Microsoft, kteří v ní pracují na plný úvazek.

Prototyp hlídacího medvěda obsahuje čtyři vestavěné mikrofony, videokameru, která s pomocí softwarové výbavy dokáže rozpoznávat obličeje a technologii sloužící k modulaci lidského hlasu.

Anketa

Pořídili byste si pro snadnější ohlídání svých dětí právě takový přístroj?
Určitě ano
17,3 %
Záleží na jeho ceně
56,8 %
Elektronickým hlídačům nevěřím
25,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 370 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám