Hlavní obsah

Revoluční služba Megabox se odhaluje

Novinky, mif

Zakladatel serveru Megaupload Kim Schmitz řečený Kim Dotcom chystá už několik měsíců novou službu Megabox, která by podle něj měla způsobit v hudebním světě naprostou revoluci. Nyní na internet umístil video, na kterém je vidět, jak na nové službě pracují programátoři a zároveň, jak bude Megabox vypadat.

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka z příprav nové služby Megabox

 
Článek

„Kód Megaboxu je z 90 % napsaný. Servery jsou na cestě. Právníci, partneři a investoři jsou připraveni. Buďte trpěliví, už se to blíží,“ uvedl Dotcom na sociální síti Twitter s tím, že celá síť pro novou službu bude vybudována mimo USA, aby nemohlo dojít k jejímu zablokování, jako v případě Megauploadu.

Foto: Profimedia.cz

Kim Dotcom

Hudební byznys by měl Megabox zcela změnit především proto, že autoři budou moci posluchačům nabídnout hudbu napřímo, bez hudebních vydavatelství. Jednoduše ji budou distribuovat prostřednictvím nové služby a sami si nechají 90 % zisku, zbytek by měl jít do kapes Dotcoma.

Foto: Kim Dotcom

Ukázka chystané služby Megabox

Tento způsob distribuce by se měl pozitivně promítnout i do koncových cen pro zákazníky. Žádné konkrétní příklady a další informace o projektu ale zatím nejsou známy. Jisté tak ani není, kdy přesně by měla být služba spuštěna.

Foto: Kim Dotcom

Ukázka chystané služby Megabox

První zmínky o Megaboxu se na internetu objevily jen měsíc před zátahem na službu Megaupload. Internetem tak často kolují spekulace, že zátah na tento server se konal kvůli tlaku ze stran amerických vydavatelství právě kvůli chystané hudební službě. To se ale zatím nepodařilo nikomu prokázat.

Foto: Kim Dotcom

Ukázka chystané služby Megabox

Server Megaupload.com, který patřil mezi 15 nejnavštěvovanějších webů na světě, nechala americká justice na konci ledna zavřít kvůli tomu, že porušuje zákony o ochraně duševního vlastnictví. Provozovatelé služby prý svým počínáním způsobili majitelům autorských práv škodu za půl miliardy dolarů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám