Hlavní obsah

Při pořizování selfie zemřelo už 259 lidí, nejčastěji spadnou a utopí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pořizování takzvaných selfies, tedy snímků sama sebe, už za posledních šest let zemřelo přes 250 lidí. Nejvíce obětí zaznamenali v Indii, Rusku, Spojených státech a Pákistánu. Vyplývá to podle amerického deníku The Washington Post z výzkumu vědců z Celoindického institutu lékařských věd v Dillí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úmrtí při pořizování selfie nejčastěji souvisí s tím, že chce jejich autor vyfotit impozantní snímek častokrát v nebezpečném místě, typicky na nějaké vyhlídce. [celá zpráva]

"Až budete stát na okraji malebného útesu nebo na vrcholu vodopádu, dejte si pozor, až budete fotit rychlou selfie. Mohla by to být poslední věc, kterou v životě uděláte," vyzývá Washington Post.

Roztrhán zraněným medvědem

Letos už bylo zaznamenáno několik smrtelných nehod při focení selfie. V květnu v Indii si jeden muž pokoušel pořídit snímek se zraněným medvědem, šelma ho ale roztrhala. Minulý měsíc ve Spojených státech spadl izraelský turista ze skály v Yosemitském národním parku, když se snažil vyfotit se s vodopádem. [celá zpráva]

Nejčastější příčinou 259 úmrtí bylo právě utonutí. Po něm následovaly dopravní nehody, například při focení s přijíždějícím vlakem, a pády z výšek. K dalším příčinám patřily útoky zvířat, postřelení a zasažení elektrickým proudem.

Při pořizování selfie umírají především mladí lidé. Osmdesát pět procent obětí ve sledovaném období tvořili lidé ve věku od deseti do 30 let.

Anketa

Pořizujete si selfie fotografie na nebezpečných místech?
často
1,4 %
vjimečně
3,9 %
ne
11,1 %
žádné selfie si nepořizuju
83,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1428 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám