Hlavní obsah

Poslední slova Steva Jobse: Oh wow! Oh wow! Oh wow!

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novelistka Mona Simpsonová, sestra "mozku" firmy Apple Steva Jobse, popsala poslední momenty života svého bratra. Jobs se prý podíval na ni, poté na své děti a nakonec na svou ženu. Poté se zadíval za ně a řekl: "Oh wow! Oh wow! Oh wow!". Pak vydechl naposledy. Simpsonová se o tom rozpovídala v kostele nacházejícím se ve stanfordské univerzitě, kde pronášela oslavnou řeč na počest svého bratra.

Foto: mif, Novinky

Sestra Steva Jobse na ceremonii poskytla zúčastněným náhled do posledních hodin života počítačového génia.

Článek

"Stevova poslední slova byly slabiky, zopakované třikrát po sobě. Než odešel, zadíval se na svou sestru Patty, poté dlouze na své děti a následně na svou životní partnerku Laurene. Poté se zahleděl za ně a pronesl svá poslední slova," uvedla Jobsova biologická sestra Simpsonová.

Spoluzakladatel firmy Apple a člověk, který změnil svět moderních technologií, zemřel 5. října ve věku 56 let. V minulých letech se potýkal s rakovinou a roku 2009 podstoupil transplantaci jater. V srpnu tohoto roku se vzdal pozice ředitele firmy, což byl jasný znak toho, že jeho zdravotní stav je vážný.

Byly s ním v každou chvíli

"Jeho dýchání bylo poslední dny namáhavé. Strmé stoupání. Do výšin. Jeho žena Laurene byla u něj a někdy sebou trhla, když měl delší pauzy mezi jednotlivými výdechy. Podívaly jsme se vždy na sebe a on se poté zase zhluboka nadechl a dýchal dál," popsala nepříjemné momenty sestra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lidé po celém světě vzdávají hold památce Steva Jobse, k Apple storům přinášejí květinyVideo: Reuters

Den před smrtí zavolal Jobs své sestře Moně, která vyučuje angličtinu na kalifornské univerzitě, a řekl jí, ať pospíchá do Palo Alto, kde ležel v nemocnici. Na místě se pak všem omlouval, že je opouští.

Mona Simpsonová poznala Jobse poprvé ve svých 25 letech. Bylo to v momentě, kdy Jobs dohledal svou pravou matku Joanne Schieble Simpsonovou. Monin dojem z bratra byl vskutku zajímavý: "Týpek v mém věku, oblečený do džín, arabského či židovského vzezření a hezčí než Omar Sharif".

Jobs: Vyrábím něco, co bude šíleně krásné

Jobs tehdy sestře řekl, že pracuje v oblasti počítačů. Ona mu odvětila, že právě zvažovala koupi svého prvního počítače nazvaného Cromemco. Její nově nalezený bratr odvětil, že je dobře, že vydržela čekat. Řekl jí, že vyrábí něco, co bude šíleně krásné, vzpomínala Mona, která si vybavuje i den, kdy jí bratr zavolal, aby jí řekl, že poznal svou pozdější ženu Laurene.

"Je to krásná žena a je opravdu chytrá a má takového psa a já si ji vezmu," podělil se tehdy o své pocity překotně Jobs.

Jeho úmrtí zasáhlo celý svět, zármutek nad úmrtím génia a vizionáře vyjádřil americký prezident Barack Obama či šéfové počítačové firmy Microsoft Bill Gates a sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám