Hlavní obsah

Pohyb i čas pod kontrolou. Jak vybrat chytré hodinky či sporttester

Novinky, Zboží.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRODUKTOVÝ ČLÁNEK

Hodinky už dávno nejsou jen módním doplňkem. Dnes má spousta z nich řadu chytrých funkcí, díky nimž vám neuteče žádný důležitý telefonní hovor a budete mít přehled nad svými sportovními výkony. Takový elegantní a zároveň funkční doplněk potěší nejen nadšené sportovce či přezaměstnané businessmany.

Foto: Profimedia.cz

Slušivý a zároveň funkční doplněk potěší nejen nadšené sportovce.

Článek

Jak tedy vybrat chytré nebo sportovní hodinky či náramky, aby svému nositeli přinesly co nejvíce užitku?

Když jen čas nestačí

Takzvané chytré hodinky jsou v podstatě skvělým doplňkem vašeho mobilního telefonu, se kterým jsou bezdrátově spojeny. Samozřejmě ukazují i přesný čas, ale dokáží toho mnohem více – dají vám vědět, že vám přišla zpráva nebo e-mail či že vám někdo volá (ostatně hovor jejich prostřednictvím můžete přijmout nebo odmítnout), upozorní vás na událost z kalendáře, přehrajete si díky nim svou oblíbenou hudbu, některé modely jsou vybaveny funkcí GPS, případně přebírají některé funkce fitness náramků apod.

Při jejich nákupu nicméně nekoukejte jen na přehled funkcí, důležité je, aby byly hodinky kompatibilní s vaším mobilním telefonem (především operačním systémem). Design většiny chytrých hodinek se u řady modelů vyrovná eleganci hodinek klasických. Výrobci ostatně pamatují i na ženy, které mají nejen menší obvod zápěstí, ale většinou také vyšší nároky na vzhled hodinek. Díky tomu je nabídka dámských chytrých hodinek poměrně široká.

01_prosinec_Zbozi_Chytre hodinky_1

1. Polar Loop 2 Crystal Swarovski, od 2 990 Kč 2. Polar A370 růžový S, od 3 591 Kč

1. Polar Loop 2 Crystal Swarovski, od 2 990 Kč 2. Polar A370 růžový S, od 3 591 Kč 3. Xiaomi Amazfit Moonbeam, od 1 490 Kč

1. Polar Loop 2 Crystal Swarovski, od 2 990 Kč 2. Polar A370 růžový S, od 3 591 Kč 3. Xiaomi Amazfit Moonbeam, od 1 490 Kč 4. Huawei ColorBand A2, od 615 Kč

1. Polar Loop 2 Crystal Swarovski, od 2 990 Kč 2. Polar A370 růžový S, od 3 591 Kč 3. Xiaomi Amazfit Moonbeam, od 1 490 Kč 4. Huawei ColorBand A2, od 615 Kč 5. LAMAX WatchY, od 2 690 Kč

6. Garmin Vívofit Junior, od 1 393 Kč

Samostatnou kategorii tvoří chytré hodinky pro děti. Na rozdíl od klasických chytrých hodinek fungují nezávisle na mobilním telefonu a splňují především bezpečnostní funkci. Je možné na nich nastavit lokalitu, kterou by nemělo dítě opustit, a pokud se tak stane, upozorní na dálku rodiče. Ten má také možnost sledovat, kde se jeho potomek momentálně nachází. Hodinky umožňují rovněž volání na definovaná čísla a přijímání hovorů. Jsou tak skvělou volbou v případě, že ještě nechcete svému dítěti pořizovat mobilní telefon, ale chcete s ním být ve spojení.

Trenér na zápěstí

Pokud sportujete, případně s blížícím se koncem starého a začátkem nového roku přemýšlíte o předsevzetí v podobě pravidelného pohybu, může pro vás být skvělou motivací fitness náramek či sporttester.

Fitness náramek ocení především začínající sportovci, kteří nemají ještě tolik nároků na množství funkcí. V základní výbavě dokáže takový náramek počítat kroky, jež během dne uděláte, změřit vzdálenost, kterou ujdete, či rychlost pohybu, čas, který sportem strávíte, nebo počet kalorií, jež při něm spálíte. Na trhu se setkáte i s náramky, které dále nabízejí měření tepové frekvence (a to buď přímo na zápěstí, nebo prostřednictvím hrudního pásu) nebo délku spánku, případně s fitness náramky s GPS.

01_prosinec_Zbozi_Chytre hodinky_2

1. Polar Vantage M černý M/L, od 6 451 Kč 2. Sigma RC 1209, od 1 825 Kč

1. Polar Vantage M černý M/L, od 6 451 Kč 2. Sigma RC 1209, od 1 825 Kč 3. Huawei Band 2 Pro, od 1 398 Kč

1. Polar Vantage M černý M/L, od 6 451 Kč 2. Sigma RC 1209, od 1 825 Kč 3. Huawei Band 2 Pro, od 1 398 Kč 4. Polar A370 černý M/L, od 3 591 Kč

1. Polar Vantage M černý M/L, od 6 451 Kč 2. Sigma RC 1209, od 1 825 Kč 3. Huawei Band 2 Pro, od 1 398 Kč 4. Polar A370 černý M/L, od 3 591 Kč 5. Samsung Gear Fit2 Pro, od 3 669 Kč

6. Xiaomi Amazfit Cor, od 1 289 Kč

Jestliže ale očekáváte od chytrého pomocníka k pohybu něco navíc, pak vybírejte mezi sporttestery. Ty mají všechny funkce fitness náramků, ale navíc v podstatě fungují jako osobní trenér – zaznamenávají nejrůznější údaje týkající se vaší pohybové aktivity či vašeho těla (dnes už nemusíte u řady modelů řešit hrudní pás, spousta už jich je bez hrudního pásu), ale dokáží vám také naplánovat další trénink, žádnou výjimkou není ani sporttester s GPS.

Sporttestery navíc využijete nejen při chůzi a běhu. Zaznamenávají váš výkon také například při jízdě na kole, bruslích, lyžích, při plavání (ty jsou vodotěsné) nebo horolezectví (jsou vybaveny barometrickým výškoměrem). Sporttester také můžete propojit se svým chytrým telefonem nebo počítačem. Řada z nich disponuje některými funkcemi chytrých hodinek.

Hodinky dnes už nemusejí být jen doplňkem pro okrasu a měření času. Stanou se pomocníkem, kterého využijete při celé řadě situací.

Tento článek podporuje službu Zboží.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám