Hlavní obsah

Pentium D: Nová vlajková loď společnosti Intel

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Intel ve středu uvedla, že nový procesor Pentium D bude určený do výkonných domácích počítačů. Čip obsahuje dvě jádra a na trh se dostane ke konci roku 2005.

Foto: Alena Zavoralová
Článek

Intel na systému vybaveném jedním procesorem Pentium D demonstroval možnost současného spuštění videa DVD kvality, zatímco na zhola stejném počítači druhá osoba provozovala graficky náročnou herní aplikaci bez jakéhokoliv patrného dopadu na její výkon. 

McDonald na systému vybaveném čipem Pentium D spustil za pomoci Intel Virtualization Technology demo, které rozdělilo tuto jedinou operační platformu na několik různých virtuálních jednotek. Takto mohou například čtyři uživatelé využívat nezávisle na sobě své virtuální systémy, které jsou izolovány jeden od druhého a rovněž tak nedochází k přenosu spywaru či viru z jednoho na druhý.

"V tomto vidíme budoucnost domácího počítače," uvedl McDonald.

Ke konci roku 2005 budou na trhu dostupné podobné procesory, tedy vybavené dvěma jádry, z dílny AMD. Obě firmy v současné době bojují o prvenství, kdo první takovéto kousky hardwaru svým uživatelům nabídne. Jak AMD tak Intel vzájemně prohlašují, že vyhrát tento závod je pro ně mnohem významější než bylo uvedení prvního procesoru z jejich fabrik, který překonal hranici taktu 1000MHz.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám