Hlavní obsah

PayPal údajně jedná o převzetí internetové sociální sítě Pinterest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San José

Americká společnost PayPal Holdings, která je globálním zpracovatelem elektronických plateb, jedná o převzetí internetové sociální sítě Pinterest. Informovaly o tom dnes agentury Reuters a Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Foto: Thomas White, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Podle jednoho ze zdrojů agentury Bloomberg podniky diskutovaly o možné ceně kolem 70 dolarů za akcii, což by firmu Pinterest ohodnotilo na zhruba 39 miliard dolarů (855 miliard Kč).

V úterý se cena akcií společnosti Pinterest na burze uzavřela na 55,58 dolaru. Ve středu kolem 18:30 SELČ si akcie Pinterestu připisovaly zhruba osm procent a pohybovaly se v blízkosti 60 dolarů.

Zpráva o rozhovorech přichází necelý týden poté, co spoluzakladatel společnosti Pinterest Evan Sharp oznámil záměr podnik opustit. Sharp síť umožňující sdílení obrázků založil společně s Benem Silbermannem a Paulem Sciarrou. Silbermann je nyní výkonným ředitelem Pinterestu, zatímco Sciarra odešel už v roce 2012, upozornila agentura Reuters.

Pinterest funguje v podstatě jako nástěnka, na kterou uživatelé "přišpendlují" (anglicky "pin") obrázky a videa, libovolně je kategorizují a sdílí s ostatními.

Microsoft nabídl za Pinterest 51 miliard dolarů

Software

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám