Hlavní obsah

Patentová válka vrcholí: soud zakázal kvůli Applu prodej tabletu od Samsungu

Australský soud ve čtvrtek dočasně zakázal společnosti Samsung prodávat tablet Galaxy Tab 10.1 poté, co byla obviněna výrobcem konkurenční technologie Apple z kopírování populárního tabletu iPad. Podle agentury AP rozhodnutí zakazuje prodej tabletu v současné formě a je platné až do dalšího soudního rozhodnutí nebo do doby, než bude mezi oběma technologickými giganty vyřešen patentový spor.

Článek

Soudní rozhodnutí je pro Samsung velkou ránou, neboť doufal, že se mu podaří nabídnout nový produkt v rámci vánočních prodejů, konstatuje agentura AP.

Samsung vyjádřil z rozsudku zklamání a uvedl, že se poradí s právníky o možnostech dalšího postupu. Bude zároveň pokračovat ve své žalobě ohledně bezdrátové technologie, kterou podal v Austrálii v září. Právní zástupce společnosti Apple se k rozhodnutí soudu odmítl vyjádřit.

Patentové spory obou firem začaly už v září letošního roku, kdy si Apple stěžoval na vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab. Firmě vadí, že prý příliš kopírují vzhled iPadu. Na základě stížností byl Samsung dokonce nucen přestat prodávat novou generaci svého počítačového tabletu v Německu. [celá zpráva]

Na to reagoval Samsung další žalobou, podle které Apple porušuje jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad.  [celá zpráva]

Soudkyně Annabelle Bennettová vysvětlila své rozhodnutí o dočasném zákazu tím, že Apple má dostatečnou šanci vyhrát soudní spor se Samsungem. Navrhla zároveň, aby se brzy konalo konečné stání v případu patentového sporu.

Kompletní znění rozsudku bude zveřejněno až v pátek. Z rozhodnutí nebylo bezprostředně jasné, jestli se bude moci Samsung pokusit prodat pozměněnou variantu zařízení, pokud odstraní prvky kritizované Applem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám