Hlavní obsah

Panasonic nabídne kompakty se stabilizátorem

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)
PRAHA

Japonská firma Panasonic připravuje nové kompaktní digitální fotoaparáty z řady Lumix, které budou jako první ve své třídě vybaveny optickým stabilizátorem obrazu.

Článek

Nové foťáky Lumix DMC-FX1 a DMC-FX5 jsou vzhledově i funkčně téměř identické a ve svém kompaktním celohliníkovém těle poskytují trojnásobný optický zoom doplněný dokonce optickým stabilizátorem, který zaručuje ostré snímky téměř za každé situace. Levnější model DMC-FX1 je vybaven 3megapixelovým snímacím prvkem, zatímco lepší model nabízí 4megapixelový snímací prvek a tudíž i vyšší rozlišení snímků.

Oba přístroje podle výrobce vynikají vysokou rychlostí a na českém trhu se objeví během března příštího roku za doposud blíže nespecifikovanou cenu.

Další novinkou, která se objeví o měsíc dříve (tedy již v únoru 2004), je dlouho očekávaný 4megapixelový přístroj Lumix DMC-FZ10 vybavený objektivem značky Leica, který vyniká dvanáctinásobným optickým zoomem. Ve výbavě přitom nechybí, v této kategorii již téměř nezbytný, optický stabilizátor.

Reklama

Související témata:

Související články

Apple uvádí nový iMac s 20" LCD

Společnost Apple uvedla na trh nový počítač z řady iMac, který je vybaven integrovaným 20" LCD displejem a stojí 2199 dolarů.

Výběr článků

Načítám