Hlavní obsah

Ověřovat účty na Seznamu je možné prostřednictvím BankID

Seznam.cz nabízí nově svým uživatelům ověření jejich účtu prostřednictvím bankovní identity (BankID). Touto cestou získají nálepku „ověřený účet“, což jim přinese výhody na jednotlivých službách. Zároveň budou moci snadno obnovit přístup k účtu, pokud zapomenou heslo nebo dojde k jeho ztrátě.

Foto: Koláž Novinky.cz

Logo společnosti Seznam.cz

Článek

„Ověření pomocí BankID je nyní náš nejspolehlivější způsob pro obnovení přístupu k Seznam Účtu při zapomenutí přístupového hesla nebo odcizení e-mailu. Smyslem využití bankovní identity pro ověření účtu je zajištění transparentnosti a vyššího zabezpečení uživatelských dat v rámci našeho digitálního ekosystému,” prohlásil David Finger, ředitel divize Email.cz a Mapy.cz společnosti Seznam.cz.

K ověření se využívají přihlašovací údaje uživatele všech bank, které jsou na BankID napojené.

„V procesu ověření se uživatel přes rozhraní BankID dostane až na přihlašovací stránku své banky, kde se ověří svou bankovní identitou. Banka ho informuje, že se společností Seznam.cz bude sdílet pouze jeho jméno a datum narození, a pokud uživatel souhlasí, obdrží Seznam potvrzení jeho identity a účet označí jako ověřený,“ přiblížil fungování ověření Finger.

David Finger ze Seznamu: Email Profi bude zadarmo i nadále, chystáme kupu vylepšení

Internet a PC

„Využívání BankID je bezpečné, samotné ověření totiž probíhá v prostředí banky. Lidé se mohou spolehnout, že firmy ani úřady nikdy neuvidí jejich heslo nebo jiné přihlašovací údaje. Použití BankID má každý uživatel ve svých rukách, sám se rozhoduje, kde ho využije, a přehled přístupů má evidovaný v elektronickém bankovnictví,“ vysvětlil Marek Růžička, ředitel společnosti Bankovní identita, která službu BankID nabízí.

Výhody ověřeného účtu jsou nasnadě. V první řadě jejich majitelé získají větší důvěryhodnost při publikování recenzí na Firmy.cz, ale zároveň i v diskusích na portálech, které Seznam provozuje. Do budoucna se připravují podle Fingera i další výhody, například na službách Sbazar.cz či Sauto.cz.

Žádné propojení s bankou

„Uživatelé se přitom nemusejí obávat, že by jejich Seznam Účet byl jakkoli propojený s účtem v bance. Společnost totiž při ověření nezískává žádné bankovní detaily, a stejně tak banky nemají přístup k informacím o uživatelích Seznam.cz,“ zdůraznil Finger.

Již nyní využívá ověření bankovní identitou na svém Seznam Účtu více než 6000 uživatelů. „Vzhledem k výhodám, které ověření přináší zejména v oblasti zabezpečení účtu, čekáme, že počty dále porostou a ověření se stane samozřejmou volbou pro všechny naše uživatele. Denně se totiž naše technická podpora setkává s desítkami případů, kdy lidé ztratí svoje přístupové údaje, nebo jim někdo odcizí e-mail. Ověření bankovní identitou je účinným řešením na oba zmíněné případy,“ uzavřel Finger.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám