Hlavní obsah

On-line hry: Žďár nad Sázavou hostil Game Day 2008

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani těsně před vánočními svátky si progamingové týmy nedají pokoj, přestupové boje stále zuří naplno. Nyní se nejvíce dotkly především americké scény. O víkendu u nás proběhly hned dvě veliké akce. Amatérské FCC v Counter-Strike 1.6 a Warcraft 3: DotA, a především opravdu úspěšný Game Day 2008 se svým originálním systémem.

Článek

Novinky z domova

  • O uplynulém víkendu se v malém východočeském městečku Dolní Dobrouč odehrál již 11. ročník Fountain Cyber Cup lanpárty. Letos se soutěžilo v Counter-Strike 1.6 a Warcraft 3: DotA a to o rovných 20 000Kč v hotovosti. V 1.6 se ukázali v nejlepší formě RYKERS ESPORTS, kteří přemohli jak druhé NecroRaisers, tak i třetí HYUUGA. Turnaji v Dotě kralovali PinK is CooL, ty na bedně doplnili stříbrní KULERVOUCI SKILL a bronzoví Pod Vlivem.
  • Náš momentálně nejlepší Warcraft 3 hráč Martin "Bonecracker" Hušák, jemuž skvělé výsledky na ESWC a WCG vynesly angažmá u německých nGize, se s tímto nadějným týmem bohužel loučí. Bonecracker nedokázal potvrdit svou formu v on-line lize WC3L a vedení klanu se ho proto rozhodlo propustit.
  • Dobrá zpráva naopak přišla z prestižní ESL soutěže. Admini této ligy v Counter-Strike: Source se po silném nátlaku veřejnosti rozhodli přehodnotit stanovený trest pro Tomáše Herouta z Reason Gaming. Náš reprezentant známý pod přezdívkou WT byl před dvěmi měsíci zabanován poté, co bylo zjištěno, že měl ve svém configu nastavený zakázaný příkaz. Po zpětném přezkoumání bylo ovšem zjištěno, že ho nikdy nepoužil. Od počátku toho týdne může tedy působit i v ESL.
  • Na domácí Counter-Strike 1.6 scénu se vrací tým, který ještě na jaře tohoto roku patřil k naší užší špičce. Po více než sedmi měsících ohlásili comeback slovenští inteRaction, kteří svůj staronový klub budou zastupovat ve složení stiNgy, ryb1, Maga, BoTk4, 4zur1t a black1. Poprvé se iR představí už tento víkend na lance v Seredi.

Slovenští inteRaction na BOOK Challenge #7

Novinky ze světa

  • Během týdne se odehrály velmi zajímavé změny mezi americkými Counter-Strike 1.6 týmy. Situace se trochu podobá té z minulého týdne, jež zasáhla Španělsko. Přestupní horečka tentokrát naplno udeřila v USA. Nejprve organizace Evil Geniuses oznámila příchod hned čtyř legend, které se k 1.6 navrací ze Source. Jedná se o hráče s opravdu známými nicky hanes, fRod, Storm a Warden, které jistě znáte z dob největší slávy klanu compLexity. Tito borci v EG doplnili v současnosti největší americkou hvězdu n0thinga. Jejich příchod znamená bohužel konec pro stena, chEa, evolutiona a hostileho. Ke vzájemná výměně členů došlo pro změnu zase v Gravitas Gaming a x3o. Z GG putuje do x3o mehLer, opačným směrem jde thoMz. Aby toho ovšem nebylo málo, Gravitas se rovněž rozloučili s PaTyoJoNem. Jeho náhrada zatím nebyla oznámena.
  • Švédský klub Volt Gaming se od včerejšího dne pyšní svým novým Call of Duty 4mo_0, jejichž jádro tvoří zkušení hráči, které jsme dříve vídali například u Oslo Lions. Sestavu tvoří mIRACLE, Numse, SnuRk, mySpyS a qLimAxz.
  • Opravdu rychlý konec postihl norský Counter-Strike: Source tým hrající za švédskou organizaci EvilZone. Po triumfu v Hellfragger lize přišlo zklamání v podobě brzké prohry v CB EuroCupu s AIMAZING, jež dalo záminku k tomu, aby si hráči dali sbohem. Z EZ odcházejí do Team Versus warclown se stingeRem, kteří zde doplní Švédy Helblindeho, HudzGe a giftiga.
  • Německá organizace WICKED je další z dlouhé řady týmů, které se rozhodly propustit svou Warcraft 3 sekci. Na soupisce tohoto klubu jsme mohli naleznout hráče hned několika národností. Nad všemi však svým umem silně vyčníval španělský ork LucifroN. Právě toho okamžitě angažoval konkurenční tým nGize, který svou sestavu přestavuje od základů.

LucifroN je zřejmě letošním největším překvapením, o jeho služby stojí přední organizace.

Průkopnická akce Game Day slavila úspěch

Ve dnech 12. až 14. prosince se ve Žďáru nad Sázavou odehrála u nás velmi neobvyklá a originální akce, která je zároveň jediná svého druhu. Nesla název Game Day 2008 a dostat se na ni mohli pouze ti nejlepší hráči a osobnosti FIFA, NHL a Need for Speed. Právě v těchto třech titulech se soutěžilo o krásné ceny, jež do turnajů darovali partneři ASUS, nVidia, Czech Computer, Electronic Arts nebo třeba LEVEL.

Na tom by zatím nebylo ještě nic neobvyklého, avšak absolutním vítězem se mohl stát pouze ten, kdo si z těchto tří her odnesl nejvíce bodů. A právě proto se všichni soutěžící účastnili i turnajů, které jsou jim vlastně cizí.

V průběhu celé akce Game Day 2008 se o soutěžící staraly tyto tři půvabné hostesky.

Show to byla opravdu veliká, hned z počátku se totiž ukázalo, že většina vrcholových zástupců své hry, až na světlé výjimky, vůbec neovládá zbylé dva tituly. Po základních skupinách tak v play-off většinou zůstávali pouze hráči kovaní ve svém žánru. Ze všeho nejdřív se odehrála soutěž ve virtuálním ledním hokeji NHL 09. Zde se nejlépe připraveným ukázal Snooby Doo následovaný Libou, Burginem a Hotarem.

Po hokeji přišla na řadu rychlost ve zbrusu nové závodní hře Need for Speed: Undercover. Nejvíce koní pod kapotou měl pilot s přezdívkou sk8pr, na něhož těsně nestačil ostřílený Toni, ani jezdci Montoya s Queenem. Poté přišel na řadu opět sport v podání fotbalu FIFA 09. Tomu zcela podle očekávání kraloval letošní WCG reprezentant Rolando, na něhož byli krátcí i ACSP, thomaso a Ivaninho.

Během celého víkendu panovala přátelská atmosféra. Skoro byste nepoznali, že hráči spolu bojovali o ceny v hodnotě několika tisíců.

Po odehrání posledního fotbalového klání musel gaming odstoupit do pozadí, na řadu přišlo sčítání bodů jednotlivých účastníků ve všech zmíněných turnajích. Během nervózního vyčkávání na výsledky si hráči krátili chvíle pohledem na krásné hostesky, které se o ně po celé tři dny staraly.

Došlo i na freestyle představení ve floorballe. A pak již zazněla jména třech nejlepších. Bronz si odnesl Liba z NHL komunity, stříbro sk8pr z NFS a zlato připadlo Snooby Dooovi rovněž z NHL, který získal neuvěřitelných 50 % z možných bodů, čímž prokázal, že opravdu ovládá všeobecné umění hraní počítačových her. Ke konci Game Day byly také vyhlášeny tři největší osobnosti daných her pro rok 2008. Za NHL to byl Grafic, NFS Reptile a FIFA celebritou se stal Koozy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám