Hlavní obsah

On-line hry: World GameMasters Tournament opět u nás

Novinky, Jakub Trulík

Během tohoto týdne se odehrálo hned několik významných přestupů v rámci naší domácí scény. Vedle toho můžeme slavit účast českého Americas Army týmu Exite ve finále prestižní soutěže ESL. Hlavní pozornost je ovšem věnována turnaji WGT, který se k nám po dvou letech znovu vrací a stane se tak bezpochyby jednou z nejvýznamějších akcí pro letošní rok.

Článek

Novinky z domova

  • Přední český multiherní klan nEophyte má novou Call of Duty 4 sekci. Stává se jí v poslední době moc dobře hrající sestava king, paradox!, dreader, repty a beaster, která se dostala do popředí především díky svému senzačnímu bronzovému umístění na dánské akci The eXperience, kde působila ještě pod svým původním tagem Snoopy.
  • Novým přírůstkem se může rovněž pyšnit tuzemská jednička eSuba.HAL3000, která nedávno angažovala zkušený DotA tým ve složení Iacek, idefix, OFFak, Radge, Warlog, Angel a Da_SwOOp. Že se jedná o správný krok, se přesvědčilo vedení už včera, kdy se pěti prvně zmíněným z výše uvedených podařilo skalpovat absolutního evropského krále SK Gaming v Razer lize.
  • Česká republika slaví úspěch v nepříliš známé takticko-akční hře America's Army, v níž se podařilo našemu přednímu celku Team Exit probojovat až do finále nejprestižnější ligy ESL. Čtveřici fixed, wefa, G-Father, Fixie-Pixie se podařilo zdolat prozatimního krále Epsilon eSports a nyní na ní v posledním souboji čeká ENVISION.
  • O velký rozruch se v posledních dnech stará znovuzrozená domácí organizace Verya eSports team. Ta v posledních dnech získala například Counter-Strike 1.6 tým ve složení iceW, arsas, Demo, n0vice a reda, známého Warcraft 3 hráče Amatera, Starcraft: Broodwar sekci, v níž nalezneme Ghousta, Inferna nebo třeba Sida a počátkem týdne ukořistila i jednoho z nejúspěšnějších FIFA virtuálních fotbalistů Koozyho, jenž dosud oblékal dres eSuba.

Call of Duty 4 sekce SnoopY na dánském The eXperience

Novinky ze světa

  • Nekonečná rošáda probíhá v přední brazilské organizaci Made in Brazil. Ta se už po několikáté v posledních měsících rozhodla změnit vizáž svého Counter-Strike 1.6 týmu. Během posledních úprav se od kádru odpojili Lance, cky a btt, který se nakonec po pár dnech opět vrátil, aby nahradil tona. Současná sestava tedy vypadá následovně: bit, cogu, fnx, nak a btt.
  • Svůj konec ohlásil známý britský tým Insidiae, jenž pod svými křídly ukrýval Counter-Strike: Source a Call of Duty 4 sekci. Důvodem nečekaného ukončení tohoto projektu je lákává nabídka od nejmenované belgické marketingové společnosti, kterou dostal teprve 16 let starý manažer Insidiae Arno Poot.
  • Šokující zprávu vyslala do světa belgická organizace Tek-9 Networks, která rozpustila svou známou Call of Duty 4 sestavu Davy, KNALLER, OZWALD, Stevy a mark. Podnětem k tomuto kroku byla údajně ztráta motivace, nedostatek času k hraní a individuální plány jednotlivých hráčů.
  • Překvapující taktiku zvolilo vedení nového celku AndThenSome. ATS se veřejnosti představili společně s angažováním dánského Counter-Strike 1.6 týmu p00nhandlers, po němž všichni očekávali přírustek v podobě jiné hry. Realita je ovšem zcela jiná. Během tohoto týdne podepsal smlouvu s klanem nejprve Counter-Strike 1.6 kádr švédských Fraternity a následně i finští Soltec.

Tek-9 při jednom ze svých posledních zápasů

Série World GameMasters Tournament zavítala opět k nám

Koncem minulého týdne byla českým a slovenským hráčům oznámena velmi milá zpráva - série turnajů World GameMasters Tournament se po dvou letech vrací zpět do naší republiky! V tomto ročníku se bude oproti tomu minulému, jenž hostil klání v Counter-Strike: Source, Warcraft 3 a Call of Duty 2, soutěžit hned ve čtyřech hrách - Counter-Strike 1.6, Warcraft 3, Call of Duty 4 a Trackmania Forever. V roce 2006 vystoupaly až na samotný vrchol týmy nEophyte, eSuba a hráč Hum4nic. Komu se tento kousek podaří letos?

Samotný turnaj je rozdělen do dvou částí. V té první budou souboje sváděny online prostřednictvím portálu United-Games. Seznam účastníků a rozlosování skupin bylo již oznámeno. Hrát se bude tak dlouho, dokud nezůstane posledních 16, kteří si to spolu rozdají na offline vyvrcholení WGT, jenž proběhne 6.-9.října v hale C na brněnském veletrhu Invex. Na ty nejlepší čekají ceny v celkové hodnotě 250.000Kč, mezi nimiž nalezneme špičkové notebooky značky ASUS, grafické karty, monitory a pro vítěze Counter-Strike 1.6 je připravena i cesta na švédský DreamHack, jenž hostí letošní Grand finále World GameMasters.

V posledním ročníku WGT se soutěžilo v Counter-Strike: Source, Warcraft 3 a Call of Duty 2

Mezi přihlášenými nalezneme pochopitelně celou domácí špičku. V Counter-Strike 1.6 se tak můžeme těšit například na slovenské FU.sk, česko-slovenské DEFEATERS, české eSuba.HAL3000 nebo zkušený mix Mastah Killas, v němž nalezneme spostu jmen bývalých reprezentantů. Ani v dlouhém výčtu Call of Duty 4 nechybí jediný přední domácí celek, do ostrých zápasů se zapojí Necroraisers, eSuba, SnoopY, inteRaction nebo třeba nEophyte. Kvalitní utkání budou rovněž k vidění ve Warcraft 3, v němž sice neuvidíme ani jednoho z trojice nejlepších z minulého ročníku, avšak o hvězdy současnosti připraveni nebudeme. Mezi registrovanými nechybí jednička Bonecracker, jeho spoluhráč KraGesh, ani slovenský kolega Amater. Hojné účasti se těší u nás velmi populární závodní autíčka Trackmania, jež na startovní pole přivábila známé a zkušené piloty, kterými bezpochyby jsou Toni, Sandro, Hakki Junior nebo třeba Daves.

Pro letošní rok byly zvoleny hry Counter-Strike 1.6, Warcraft 3, Call of Duty 4 a Trackmania

Kromě zápasů WGT se mohou návštěvníci Invexu těšit na doprovodný program, jenž si připravil hlavní sponzor ASUS. Nechybí v něm komentované zápasy, turnaje o drobné ceny (například ve stolním fotbálku a elektronických šipkách) a spousta další show, o kterou se postará hudební DJ nebo i představení v hard-core overclockingu, v němž se budou účastníci pokoušet o co největší přetaktování.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: FU.sk jdou dále, nEph selhali

Tento týden se neodehrála žádná větší soutěž, za zmínku však určitě stojí triumf Call of Duty 4 sekce eSuba v turnaji Live2Win, z které si Češi odnášejí zlato....

Výběr článků

Načítám