Hlavní obsah

On-line hry: Výsledky českých kvalifikací na světové turnaje

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již zítra se v rakouské Vídni uskuteční finálový turnaj české kvalifikace Electronic Sports World Cup, v průběhu týdne se dohrály online zápasy, teď už známe finalisty. Nechybějí ani další informace z domácí a světové herní scény, jako např. výsledky konkurenční WCG kvalifikace.

Článek

Novinky z domova

  • Vítězem Intel Call of Duty 2 ligy pořádané serverem GamePark se stal tým eSuba, když ve finále zdolal klan nEophyte v poměru 21:14. Pro nEph je to první prohra v soutěži, bohužel přišla v nejhorší možnou chvíli... Historicky první liga GameParku tak má své vítěze, ti se mohou těšit na zbrusu nové procesory.
  • Možná i porážka v CoD2 lize na GP měla vliv na rozhodování hráčů, a tak má za sebou užší česká špička ve hře Call of Duty 2 další změnu - z týmu nEophyte odcházejí tři hráči (twistor, Hectic, fox), a to především kvůli nadměrnému hraní hry World of Warcraft. Zbývající dvojka u nEph se rozhodla najít za ně náhrady, přišli kali, Mazarini a zafo a opět se můžou snažit o pozici české jedničky.
  • Organizátoři pravidelných LAN party v severomoravském Rýmařově připravují na září další akci, ta ponese název LanCraft Summer. Opět by se na ni měli představit nejlepší domácí hráči ve hrách Starcraft: Broodwar a Warcraft III, novinkou je mód DotA. Zároveň se dá očekávat i účast zahraničních hráčů, zejména z Polska. Pokud se chcete registrovat, navštivte stránky akce.

Letošní první akce v Rýmařově - LanCraft Spring 2007

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Brazilský Counter-Strike tým MiBR má za sebou řadu dominantních let na tamější scéně a také několik pěkných výsledků ve světě (např. loňské vítězství na ESWC). Není tajemstvím, že za vším stojí výběr těch nejlepších hráčů z Brazílie, profesionální herní podmínky včetně platů a pravidelný trénink. Významné turnaje roku 2007 se blíží, a tak se MiBR rozhodli angažovat nového trenéra (jimmy - ex-člen konkurenčních g3nerationX), aby pomohl týmu s přípravou.
  • Kdo je aktuálně nejlepším světovým hráčem ve strategické hře Warcraft III? Podle žebříčku významného portálu GosuGamers je to korejský hráč MYM.Moon, za ním se drží Francouz 4K.ToD a jeho norský klanový kolega 4K.Creolophus. Celkově však pořadí ovládají Korejci, když drží šest příček z TOP 10.
  • Vypadá to, že herní turnaje se začínají prosazovat i v klasických televizích. Nejnovějším počinem v této oblasti je spolupráce pořadatelů World Series of Video Games s americkou televizí CBS týkající se přenosu ze čtyř WSVG turnajů včetně finále. Uvidíme, zda se na finále podívá některý z českých hráčů, minule se to povedlo Giacomovi ve hře Warcraft III.

Finále turnaje WSVG v roce 2006.

Foto: www.gotfrag.com

Česká a slovenská ESWC kvalifikace - známe finalisty

Turnaj Electronic Sports World Cup je jedním z nejvýznamnějších na světě, účastní se jej hráči z více než 50 zemí světa, aby si zahráli o 400 000 dolarů. Dlouho se nevědělo, zda se jej zúčastní i čeští hráči, na poslední chvíli se dohodl český server United-Games.cz s pořadateli německé a rakouské kvalifikace, takže Češi a Slováci se budou moci zúčastnit finálového turnaje v Paříži.

Kvalifikace se uskutečnila v pěti hrách (Counter-Strike, Warcraft III, Trackmania Nations ESWC, Quake 4, Pro Evolution Soccer 6) a je společná pro Českou republiku a Slovensko. Znamená to tedy, že na finále do Francie pojede vždy vítěz v dané hře a nezáleží na tom, jestli je Čech anebo Slovák.

Světové finále ESWC 2005 v Paříži.

Foto: www.eswc.com

výrazným překvapením v kvalifikacích nedošlo, české fanoušky Counter-Striku může mrzet, že domácí favorit nEophyte nebude mít možnost bojovat o účastnické místo. Ve Warcraftu je jednoznačným favoritem Giacomo, podobnou pozici má i ex-člen německé Ocrany Toni ve hře Trackmania Nations. Vítězství v Quake 4 turnaji by měl vybojovat Krysa, souboj ve hře PES6 je otevřený.

Finalisté česko-slovenské ESWC kvalifikace:

Finalisté česko-slovenské ESWC kvalifikace:Counter-Strike - defeaters (SR), FU.sk (SR)

Finalisté česko-slovenské ESWC kvalifikace:Counter-Strike - defeaters (SR), FU.sk (SR)Warcraft III - ieS.Giacomo (ČR), Freezer (SR)

Finalisté česko-slovenské ESWC kvalifikace:Counter-Strike - defeaters (SR), FU.sk (SR)Warcraft III - ieS.Giacomo (ČR), Freezer (SR)Trackmania - Toni (ČR), hNDaVes (ČR)

Finalisté česko-slovenské ESWC kvalifikace:Counter-Strike - defeaters (SR), FU.sk (SR)Warcraft III - ieS.Giacomo (ČR), Freezer (SR)Trackmania - Toni (ČR), hNDaVes (ČR)Quake 4 - Krysa (ČR), Bioss (ČR)

Pro Evolution Soccer 6 - gonZOo (ČR), Mess (ČR)

Místo konání česko-slovenské kvalifikace ESWC - Palác Auersperg.

Foto: www.auersperg.com

Finále Česko-slovenské ESWC kvalifikace bude odehráno už zítra (v sobotu 2.6.), místem konání je netradičně rakouská Vídeň (kvůli požadavkům zahraničních organizátorů). Vítěz finále v každé hře si zajistí postup na světové finále do Francie, bude mít hrazenu letenku i pobyt.

Česká WCG kvalifikace - další 3 turnaje za námi

Přímým konkurentem ESWC je turnaj World Cyber Games (WCG), i v něm se o tučné finanční odměny utkávají hráči z mnoha zemí. Česká WCG kvalifikace je zhruba v jedné třetině, o víkendu se uskutečnily kvalifikační turnaje v dalších třech hrách.

Tyto turnaje se uskutečnily formou klasického mezihernového turnaje v hernách sítě PG Cyber Café, největší zájem byl o hru Warcraft III, do níž se zapojilo 42 hráčů. Mezi nimi nechyběl ani největší favorit Giacomo, který si opět poradil s kompletní domácí konkurencí a má nejlepší pozici před dalšími turnaji. Staří známí "autíčkáři", finalisté české ESWC kvalifikace, Toni a DaVes se představili i na WCG turnaji ve hře NFS Carbon, museli se ale spokojit s bronzovou pozicí. Velkou neznámou pak byl turnaj ve hře Command Conquer 3, ve kterém uspěl brněnský hráč Pulda, když porazil ve finále Silverhounda 2:1 na mapy.

WCG kvalifikace ve hře Command Conquer 3.

Foto: www.pgcc.cz

Výsledky WCG.Warcraft III turnaje:

Výsledky WCG.Warcraft III turnaje:1. místo: ieS.Giacomo

Výsledky WCG.Warcraft III turnaje:1. místo: ieS.Giacomo2. místo: US-h34D_hUnT3R

3. místo: SGC.KraGesh

Výsledky WCG.NFS Carbon turnaje:

Výsledky WCG.NFS Carbon turnaje:1. místo: QuiDlSenna

Výsledky WCG.NFS Carbon turnaje:1. místo: QuiDlSenna2. místo: Toni

3. místo: DaVes

Výsledky WCG.Command Conquer 3 turnaje:

Výsledky WCG.Command Conquer 3 turnaje:1. místo: Pulda

Výsledky WCG.Command Conquer 3 turnaje:1. místo: Pulda2. místo: Silverhound

3. místo: tehbird

WCG kvalifikace pokračuje dalšími turnaji o víkendu, na programu jsou druhé mezihernové PGCC turnaje ve hře Counter-Strike 1.6 (sobota) a Starcraft: Broodwar (neděle).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám