Hlavní obsah

On-line hry: V legendárním Melior Annis byl započat další věk

Novinky, Jakub Trulík

Dnes se podíváme na trochu netradiční, ale zato doslovný pojem "online hra" vystihující strategii Melior Annis, jež v rámci tzv. textových titulů patří mezi opravdové klenoty domácí tvorby. Ať už jde o bohatou a dlouhou historii či obrovskou fanouškovskou základnu, kterou si během ní vybudovala.

Článek

Legenda přichází nejen s novým věkem, ale také změnami

Počátky Melior Annis se datují do roku 1999, kdy se skupina přátel společnými silami rozhodla vytvořit online tahovou strategii, která byla o dva roky později představena veřejnosti. Tehdy možná nikdo z původních tvůrců netušil, jakému masivnímu nadšení se jejich dílu brzy dostane. Vždyť během uplynulých let se do fantasy bojů zapojily tisíce hráčů, v dobách největší slávy jich spolu soupeřilo i více jak deset tisíc najednou.

MA, jak zní zkratka této onlinovky, se dělí na tzv. věky, které se ročně odehrají tři, každý trvá zhruba čtyři měsíce a hráčské provincie v nich spolu soupeří tak dlouho, dokud se jedné z nich nepodaří dobýt město. Ovšem před tím, než na něj kdokoliv z dobyvatelů může zaútočit, si musí u svých soupeřů vytvořit dostatečnou slávu a postupně pokořit osm bran, jež město ochraňují.

Ty jsou stále silnější a silnější, a proto je zapotřebí pořádně zajistit ekonomiku svého panství, abyste za její pomoci mohli vytvořit dostatečnou armádu a v neposlední řadě spolupracovat s aliančními bojovníky. Stejně jako v běžných počítačových online titulech, ani zde totiž nejste pouze za sebe, ale pomáhají vám i hráči z aliancí, které jsou rozděleny do třech proti sobě soupeřících přesvědčení (dobrá, zlá a neutrální strana) a jež by se vlastně daly přirovnat k nám známým týmům či klanům.

A proč se Melior Annis vlastně těší takové oblibě? Během spousty let a věků zkušeností autoři vytvořili z této zábavné tahovky velmi variabilní, ale zároveň vyrovnanou strategii, která nabízí spoustu možností, jakým stylem hrát, ať už jde o zvolené povolání (celkově jich je zde 12, například Druid, Theurg, Iluzionista, Vědma nebo třeba Alchymista) či skládání armády (může být pozemní, letecká, bojová, střelecká a především různě kombinovaná).

Aby fanoušky MA nikdy neomrzelo, mezi jednotlivými věky probíhají v povoláních i u jejich unikátních jednotek změny a přicházejí nové funkce, které hru stále více balancují a hlavně obohacují. Tento prvek dobře znají i hráči Warcraft III: DotA. Nechybí ani mód pro nováčky, jenž vám usnadní "rozjezd" provincie a obsáhlá MA Wiki s detailními tutoriály, popisy, tipy a triky.

Pokud si chcete Melior Annis vyzkoušet na vlastní kůži, navštivte adresu www.meliorannis.com. Pro začátek ale nezapomeňte, že každému hráči je dovoleno vlastnit pouze jednu založenou provincii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám