Hlavní obsah

On-line hry: V evropském poháru o 50 000 USD

Novinky, Michal Sztemon

ClanBase EuroCup je prestižní událostí evropské herní scény po 6 let, během té doby ale několikrát hrozilo, že ztratí na významu kvůli nezájmu nejlepších. Nyní je EuroCup zpět v plné síle, pro příští sezónu je vypsána dotace 50 000 dolarů, hrát se bude v 18 hrách. Co jiného se doma a ve světě událo? Dozvíte se v tradičním článku o online hrách.

Článek

Novinky z domova

  • Kvalifikační kola Mistrovství ČR základních a středních škol jsou dohrána, v obou hraných hrách (NFS: Most Wanted, Pán prstenů: BoS 2) známe nejlepších 32 hráčů. Ti jsou pozváni na finále, které se odehraje 20. dubna v pražských hernách AMD PG Cyber Café Anděl a Flóra.
  • České národní týmy ve hrách Counter-Strike a Warcraft III si v rámci soutěže ENC vedly se střídavými úspěchy. Zatímco CS hráči podlehli finalistům loňského ročníku z Bulharska 11:16, W3 reprezentace rozdrtila Španělsko 5:0 na zápasy. Finálové boje ENC se stejně jako loni uskuteční v rámci Games Convention v Lipsku.
  • V pražské kavárně Café Savoy se odehrála již 5. snídaně v rámci GameZone turnajů Česká Miss. S vítězem Age of Empires III turnaje Dratkem posnídala finalistka České Miss Veronika Kouřilová, příští snídaně čeká na vítěze turnaje ve hře Live For Speed.
  • Vítězem turnaje GZ FIFA 06 Winter Cup se stal Mistr ČR eSuba|El-Diablo, když ve finále porazil Maykela celkovým skóre 8:3. Získal tak reproduktory Logitech X-530, poražený finalista obdrží combo LG GCC-4521/22BB.

5. GZ snídaně s Českou Miss - Veronika Kouřilová a Filip Nechanský.

Foto: www.gamezone.cz

Novinky ze světa

  • Prestižní evropský server ClanBase oznámil podrobnosti o dalším ročníku své soutěže EuroCup - XIII. V ní si zahrají hráči 18 her, finále čtyř z nich (Counter-Strike, Call of Duty 2, Quake 4 a Warcraft III) se odehrají v rámci LAN finále na zatím blíže neurčeném místě. Určitě potěší i celková dotace 50 000 dolarů.
  • Na populární stránce SoGamed bylo zveřejněno pořadí nejlepších Counter-Strike týmů roku 2006. Překvapením je absence některých velkých jmen, ale žebříček se řídí pouze výsledky turnajů a ne názory poroty. Na čele najdeme Američany compLexity, druzí jsou Švédové fnatic a třetí norsko-dánský klan NoA.
  • Ve Stockholmu se o tomto víkendu uskuteční LAN party Rumble at Playz zaměřená čistě na hru Call of Duty 2. Představí se na ní švédská i finská elita, přijedou i přední týmy z Německa, Belgie či Nizozemí. U účasti na akci původně uvažovaly i české klany, ale nakonec z finančních důvodů nepojedou.
  • Zajímavě vyřešili situaci při zdravotní indispozici jednoho hráče u mezinárodního týmu 4Kings. Ti se pilně připravují na WEG Masters, jejich finský člen ale onemocněl. Místo něj oslovili čínského hráče laixilaixi (ex-člena AbitStrike), který doplní mezinárodní směs hráčů v týmu - najdeme tam 2 Brity, Švéda a Nora.

Elitní americký CS tým compLexity odpovídá na dotazy novinářů po ESWC 2005.

Foto: www.ampedesports.com

Rozhovor s legendou české BW scény - Jumpem

Asi jen málokterý domácí hráč Starcraft: Broodwaru nezná Lukáše "Jumpa" Vobeckého, hlavního admina prestižní LYNX.Broodwar PG ligy, šéfa klanu Czech Demolition Squad a pořadatele tradičních LAN party v Rýmařově. Co si Jump myslí o nedávném turnaji Rýmařov Spring 2k6? Jak vidí českou Broodwar scénu? To se dozvíte v rozhovoru.

Admini turnaje v Rýmařově - Jump v bílé "uniformě" klanu CDS.

Foto: www.clancds.cz

Ahoj, můžeš se představit čtenářům? Co děláš, jak ses k hraní dostal?

Ahoj, působím jako kapitán národního týmu a leader jednoho z předních světových týmů CDS. Kromě toho jsem adminem na webu www.progamers.cz a moderátorem pořadu Starcraft's Memories v televizi PG24. Ke hraní jsem se dostal v sedmé třídě mým prvním počítačem, stařičkou 386 a hrou Prince. Pak už šlo vše ráz na ráz :)

Vedeš klan, píšeš články, pořádáš turnaje. Co tě baví nejvíce?

V současné době asi vedení klanu a pořádání turnajů. V nich mám stále čeho dosáhnout, je v nich spousta nedosažených cílů, a to mě na adminování baví - zdolávat překážky.

Jak hodnotíš českou herní scénu? (BroodWar i celkově)

Celkově mi přijde česká herní scéna taková podivná. Na spoustě míst je vidět poměrně nevděk hráčů k těm, co pro ně něco dělají. Neuvědomují si, že hráči ze spousty jiných zemí by dali nevím co za to, kdyby jejich úroveň progamingu byla alespoň na takové úrovni, jako je u nás. Ale to už je úděl nás adminů, tyto narážky snášet. :) Co se týče BWru, jsem poměrně spokojen. Jeho úroveň v porovnání se světem rozhodně nezaostává. Ať už organizací, či úspěchy. Máme hodně kvalitní národní tým, 2 kvalitní klany, co se prosazují v top mezinárodní scéně a i když to tak nevypadá, širokou hráčskou základnu.

Jaké věci jsou nejdůležitější při přípravě velké LAN akce?

Jak jsem se letos přesvědčíl, nejdůležitější je kvalitní admin tým. Na něm stojí celá akce, každá maličkost. Všechno ostatní už je jen výsledkem práce tohoto týmu.

Jak jsi spokojen s turnajem Rýmařov Spring 2k6? Dopadl podle tvých představ?

Nechci zabíhat do detailů, ty jsem rozepisoval jinde, ale zrovna ideálně nedopadl. Měsíce příprav předem padly vniveč kvůli posunutí začátku 4 dny před akcí. Na to se pak vše nabalilo a původně plánovaný nejlepší Rýmařov dopadl úplně jinak (z mého pohledu).

Kdy se můžou hráči těšit na další turnaj v Rýmařově?

Pokud vše vyjde, měl by se další turnaj konat v srpnu/září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám