Hlavní obsah

On-line hry: Osmnáctiletý spasí světové šampiony

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešním článku ze světa hráčů počítačových her se podíváme na hru Doom 3, která se pomalu stává nejhranější 3D singlovkou současnosti. Samozřejmě nechybí ani informace z domova i zahraničí týkající se profi gamingu.

Foto: Památník moravského písemnictví

Plakát

Článek

Zprávy z domova

  • ProGamers online ligy, nejprestižnější online soutěže u nás, vstoupily do bojů v play-off. Hráči si v osmi hrách rozdělí celkem 80 000 Kč, navíc jsou body z těchto lig zřejmě poslední šancí, jak se kvalifikovat na finále Mistrovství ČR v PC hrách.
  • Vítězem Vietcong Online Cupu se stal tým s přiléhavým jménem Napalm Brothers, když ve finále porazil klan Dark Ghost. Boje ve vietnamské džungli se zřejmě těší velkému zájmu hráčů, neboť tohoto online turnaje bez finančních prémií se zúčastnilo celých 16 týmů.
  • Populární multiherní klan NecroRaisers přijal do svých řad novou divizi, kterou není nikdo jiný než absolutní jednička českého Call of Duty - inFrag. NR tak jako první zareagovali na zařazení Call of Duty do seriálu MČR, uvidíme, jak zareagují ostatní silné multiklany.
  • Dalším z řady nových turnajů u nás je měření sil ve strategické hře WarCraft III - sw3t Invitational tourney. Dva nejlepší hráči ČMSP klasifikace ACT.Giacomo a SkyR)BuchTa nedorazili, ale i bez nich se bylo na co dívat. Zvítězila další naděje v barvách SkyRiders - zEro, který jednoznačně porazil slovenského reprezentanta SGC.Tlaloca.

Obrázek ze hry WarCraft III: The Frozen Throne.

Obrázek ze hry WarCraft III: The Frozen Throne.Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Vítězem soutěží European Nations Championship v Counter-Striku a WarCraftu III se staly národní týmy Švédska. Borci z této země byli jednoznačně nejlepší, naopak za očekáváním zaostali domácí Němci, kteří museli slevit ze svých medailových ambicí.
  • České CS klany AMD Cyber Team a MeGame dostaly pozvánku do prestižní evropské online ligy EuroCup. Zejména ACT budou patřit mezi užší okruh favoritů, ale i MeGame (dříve BlackTrains) mají šanci ukázat se v Evropě.
  • Slovenský tým Storm Games Clan, který hraje prestižní soutěž WC3 League, přijal do svých řad čínského hráče s přezdívkou "YuBoHye". Číňan je již druhým zahraničním hráčem (po ACT.Giacomovi) v SGC, měl by pomoci Slovákům napravit dosavadní nepříliš dobré výsledky.
  • Jednička světového Counter-Striku, multiherní gigant Schroet Kommando, přijal do svých řad šéfa konkurenčního klanu Eyeballers - Daniela "Hyper" Kuusista. Tento 18-letý hráč se má starat o taktiky i přípravu na zápasy, přestupovou částku ani jeho plat bohužel neznáme.

Začínáme s hrou Doom 3

DOOM 3 je pokračovatelem slavné série, která uchvátila nejednoho hráče. Jedná se o first-person 3D akční střílečku, která určitě stojí za pozornost. Již krátce po svém vydání se včlenil mezi "progamingové" hry, kam se dostanou jen ty opravdu nejlepší. Připomeňte si starou klasiku, která k vám nyní přichází v novém lákavém hávu. Ponořte se opět do víru nekonečných soubojů na život a na smrt, kde vašimi nejlepšími přáteli jsou intuice a rychlé reflexy. Peklo na zemi, to je DOOM 3!

Jeden z nepřátel vyskytující se ve 3D akční hře Doom III.

Foto: www.playzone.cz

Následující odstavce by měly sloužit pro začátečníky jako pomůcka při instalaci a k prvnímu seznámení se hrou.

Instalace

DOOM 3 se instaluje ze tří CD. Než začnete hru instalovat, je nutné zadat registrační klíč, který získáte zakoupením originální verze hry. Samotná instalace není nijak složitá. Vybere jen umístění složky, kam se má hra instalovat a o všechno se jinak postará sama instalace. Nainstalovaná hra vám na disku zabere asi 2 GB.

Hardwarové nároky

Minimum uváděné výrobcem pro hraní DOOMa je procesor 1.5GHz, 384MB RAM a grafická karta GeForce 3/Radeon 8500. Doporučená konfigurace je 2GHz CPU, 1 GB RAM, Radeon 9700/GeForce4 Ti4600 a vyšší.

Zbraně

A čím že budete likvidovat své protivníky?

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.Grenades - Granáty asi nepotřebují komentář. Prostě hodit a čekat na výbuch.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.Grenades - Granáty asi nepotřebují komentář. Prostě hodit a čekat na výbuch.Shotgun - Brokovnice samozřejmě nemůže chybět. Na blízko smrtící, na střední a velké vzdálenosti si radši vyberte něco jiného.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.Grenades - Granáty asi nepotřebují komentář. Prostě hodit a čekat na výbuch.Shotgun - Brokovnice samozřejmě nemůže chybět. Na blízko smrtící, na střední a velké vzdálenosti si radši vyberte něco jiného.Machine Gun - Tuto zbraň opravdu oceníte, pokud se ocitnete ve společnosti více protivníků. Velká kadence, slušná přesnost a vysoká účinnost, to jsou její přednosti.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.Grenades - Granáty asi nepotřebují komentář. Prostě hodit a čekat na výbuch.Shotgun - Brokovnice samozřejmě nemůže chybět. Na blízko smrtící, na střední a velké vzdálenosti si radši vyberte něco jiného.Machine Gun - Tuto zbraň opravdu oceníte, pokud se ocitnete ve společnosti více protivníků. Velká kadence, slušná přesnost a vysoká účinnost, to jsou její přednosti.Plasma Gun - Máte chuť na nějakou "high-tech" hračku? Tak toto je něco pro vás.

Flashlight - Baterka vám pomůže při prohlídce temných zákoutí. V případě nouze s ní můžete dotěrného protivníka vzít přes hlavu.Fists - Pěsti jsou poslední záchrana, pokud vám dojdou náboje.Pistol - Standardní pistole, docela přesná. Výhodou malá spotřeba munice.Grenades - Granáty asi nepotřebují komentář. Prostě hodit a čekat na výbuch.Shotgun - Brokovnice samozřejmě nemůže chybět. Na blízko smrtící, na střední a velké vzdálenosti si radši vyberte něco jiného.Machine Gun - Tuto zbraň opravdu oceníte, pokud se ocitnete ve společnosti více protivníků. Velká kadence, slušná přesnost a vysoká účinnost, to jsou její přednosti.Plasma Gun - Máte chuť na nějakou "high-tech" hračku? Tak toto je něco pro vás.Chain Gun - Salva kulek bez problému zlikviduje kohokoliv, kdo je tak neopatrný a stojí vám v cestě.

Rocket Launcher - Raketomet je další zbraní, která určitě nepotřebuje představovat. Velká účinnost je kompenzována pomalou střelbou.

Zombík s motorovou pilou nemá příliš šancí proti dobře vyzbrojenému hrdinovi.

Foto: www.playzone.cz

Armor

Combat Armor - Brnění o hodnotě 50 bodů.

Armor shard - Brnění přidávající sice jenom 5 bodů, vyskytuje se ale většinou ve větším množství.

Health

Large Health Kit - Přidává 25 bodů ke zdraví

Small Health Kit - Přidává 15 bodů ke zdraví

Power Ups

Berserker - Zvýší vaši rychlost a velikost vámi působeného damage.

Berserker - Zvýší vaši rychlost a velikost vámi působeného damage.Invisibility - Na krátko se stanete "průhlednými".

MegaSphere - Přidá vám 100 zdraví.

I když to zatím nebylo potvrzeno oficiálně, je téměř jisté, že právě Doom III se stane hlavní podporovanou hrou na Cyberathlete Professional League. Během celého roku 2005 se v něm uskuteční právě 12 turnajů po celé zeměkouli, v nichž bude mezi hráče rozdělen 1 milión dolarů. To už stojí za trochu snahy...

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Nejtvrdší hráči? 100 hodin!

Dnešní soubor informací ze světa on-line her se kromě zajímavostí z domova i ze světa bude věnovat úspěšnému pokusu o překonání rekordu v nepřetržitém hraní...

On-line hry: Kdo vyhrál ceny za 350 tisíc korun?

Po delší přestávce se k vám opět dostává pravidelné zpravodajství ze světa profi hráčů počítačových her. Dnes se podíváme na proběhlý turnaj AMD PG Challenge...

Výběr článků

Načítám