Hlavní obsah

On-line hry: Kdo získal tituly Mistrů ČR v hraní her?

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na brněnském veletrhu Invex se v průběhu minulého týdne uskutečnil InvexCup 2004 - finále cyklu Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Mezi soutěžící byly na Invexu rozděleny výhry za více než 1 milión korun, zpestřením byl turnaj evropského významu Euro Cyber Cup, v němž se střetly špičkové CS klany.

Článek

Dnešní díl On-line her je stejně jako ten minulý věnován finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách, podívejte se tedy, kteří hráči si vedli nejlépe a získali tituly Mistrů ČR v hraní her. Příští týden se pak ještě jednou do Brna vrátíme a podíváme se na výsledky exhibičního turnaje Euro Cyber Cup a Mobilního Mistrovství ČR na Nokia N-Gage.

InvexCup 2004

Akce se uskutečnila v pavilonu Z brněnského výstaviště a i když počet vystavovatelů na Invexu už není zdaleka takový jako v minulých letech, progamingu se na Invexu daří. Stejně jako loni byl totiž pavilon Z zejména ve čtvrtek a v pátek kompletně zaplněn, diváci si kromě sledování atraktivních zápasů na velkoplošných plátech mohli hry i sami vyzkoušet v Seznam.cz Cyber Café, která čítala úctyhodných 80 počítačů LYNX.

O zábavu se na pódiu staral moderátor Jirka Forman a diváky v rozličných soutěžích obdarovával věcnými cenami. Oproti loňskému roku nepříjemně překvapil velký hluk v pavilonu, který byl způsoben přítomností hned tří hlasitých stánků - kromě ProGamers tady byli ještě Eurotel a GameStar.

Pro vítěze byly kromě věcných cen připraveny i poháry a medaile.

Foto: www.progamers.cz

Výsledky Mistrovství ČR v počítačových hrách

V nejsledovanějším Counter-Striku k žádnému velkému překvapení nedošlo, na titul si brousily zuby tři týmy - AMD Cyber Team, BlackTrains*MeGame a nEophyte a právě tyto klany obsadily první tři místa. Zklamáním pro BT*MG bylo jejich až třetí místo, ale v Brně nehráli příliš dobře a dva týmy před nimi byly prostě lepší. Ve finále pak AMD Cyber Team nedal žádnou šanci nEophyte a výsledkem 25:16 potvrdil pozici jasné české jedničky.

Výsledky CS turnaje:

Výsledky CS turnaje:1. místo: AMD Cyber Team

Výsledky CS turnaje:1. místo: AMD Cyber Team2. místo: nEophyte

3. místo: BlackTrains*MeGame

Vítězný AMD Cyber Team přebírá z rukou ředitele ProGamers Daniela Mikšovského ceny za 1. místo v CS turnaji.

Foto: www.progamers.cz

Naopak ve strategické hře WarCraft III k velkému překvapení došlo. Český reprezentant act!Giacomo byl jasným favoritem na obhajobu titulu a jeho dobré výsledky na WCG to jen potvrzovaly. Giacomo se probojoval až do finále, kde byl ale nad jeho síly SkyR)Hum4nic, který zvítězil 2:1 na mapy. Třetí místo obsadil další člen SkyRiders - Bonecracker.

Výsledky W3 turnaje:

Výsledky W3 turnaje:1. místo: SkyR)Hum4nic

Výsledky W3 turnaje:1. místo: SkyR)Hum4nic2. místo: act!Giacomo

3. místo: SkyR)Bonecracker

Poprvé se v seriálu MČR představila na Invexu sportovní hra NHL 2004 od EA. Největším favoritem byl vedoucí muž pořadí ČMSP NR.a1ex, ale skončil až třetí ve skupině a do play-off nepostoupil. O titul si to rozdali Tondinho a |i|Pivo a byl to právě Pivo, který byl úspěšnější. Bronz vybojoval coQee | Mario, jeden z našich reprezentantů na počítačovém Mistrovství světa v NHL letos v únoru.

Výsledky NHL turnaje:

Výsledky NHL turnaje:1. místo: |i|Pivo

Výsledky NHL turnaje:1. místo: |i|Pivo2. místo: Tondinho

3. místo: coQee | Mario

Hra Quake 3 je naopak mezi progamingovými hrami veteránem, a tak byli všichni zvědavi, kdo nejlépe natrénoval na vrchol sezóny. Do finále se kromě obhájce titulu [TA]Tyfoona prosadil i nedávný vítěz Logitech PG Q3 ligy [TA]Krysa, ale na svého zkušeného soupeře nestačil a podlehl mu 0:2. Nadvládu týmu Total Annihilation dovršil třetím místem [TA]SPYD3R.

Výsledky Quake 3 turnaje:

Výsledky Quake 3 turnaje:1. místo: [TA]Tyfoon

Výsledky Quake 3 turnaje:1. místo: [TA]Tyfoon2. místo: [TA]Krysa

3. místo: [TA]SPYD3R

Hraní her zpříjemňovaly účastníkům pohledné hostesky.

Foto: www.progamers.cz

Souboje ve StarCraft: BroodWaru byly otevřenější než v předchozích hrách, kromě členů klanu CDS aspirovali na titul i Slovák Da)Blizzy či SkyR)Destroyer. V prvním dnu nepříliš dobře hrající Destroyer se postupem času zlepšoval a když v semifinále porazil svého zřejmě největšího soupeře CDS)Dark_Caleba, měl vše pevně v rukou. Jednoznačnou výhrou ve finále nad dalším borcem z týmu CDS Gantriorem v poměru 3:0 získal Desťa pro letošní rok titul Mistra ČR v PC hrách.

Výsledky BroodWar turnaje:

Výsledky BroodWar turnaje:1. místo: SkyR)Destroyer

Výsledky BroodWar turnaje:1. místo: SkyR)Destroyer2. místo: CDS)Gantrior

3. místo: CDS)Dark_Caleb

Turnaj ve hře FIFA 2004 byl zajímavý tím, že největšími favority na zisk titulu byli dva bratři, členové klanu nEophyte - Bůh a špalek. Právě tito dva se prokousali základními skupinami i pavoukem až do finále a rozdali si to o zlato. Starší nEph.Bůh ukázal více zkušeností a po jasném vítězství 8:1 zvítězil.

Výsledky FIFA 2004 turnaje:

Výsledky FIFA 2004 turnaje:1. místo: nEph.Bůh

Výsledky FIFA 2004 turnaje:1. místo: nEph.Bůh2. místo: nEph.špalek

3. místo: SkyR)TOMGN

Ve Vietcongu potvrdili pozici favorita členové klanu NecroRaisers, když neprohráli ani jediný zápas a i ve vyrovnaném finále s týmem Faster Than Light strhli vítězství na svou stranu v poměru 6:5. V boji o bronz pak uspěli Napalm Brothers, kteří porazili další stálici české scény - Czech Amateur Clan.

Výsledky Vietcong turnaje:

Výsledky Vietcong turnaje:1. místo: NecroRaisers

Výsledky Vietcong turnaje:1. místo: NecroRaisers2. místo: Faster Than Light

3. místo: Napalm Brothers

InvexCup byl vůbec prvním velkým představením pro týmovou hru Call of Duty. Tato hra na poslední chvíli nahradila již nepříliš hraný Medal of Honor, a tak bylo velmi těžké odhadnout, kdo zvítězí. Nakonec se to podařilo týmu uNknOwnLamaS, který ve finále vyhrál nad Tactical Brotherhood v poměru 21:14.

Výsledky Call of Duty turnaje:

Výsledky Call of Duty turnaje:1. místo: uNknOwnLamaS

Výsledky Call of Duty turnaje:1. místo: uNknOwnLamaS2. místo: Tactical Brotherhood

3. místo: nEophyte.COD

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Vznikl největší český multiklan

Tradiční soubor informací ze světa hráčů počítačových her dnes doplňuje žebříček Českomoravského svazu progamingu v nejpopulárnější strategické hře dneška -...

On-line hry: Na Invex Cupu o milión korun

Pomalu se blíží nejvýznamnější domácí progamingový turnaj - finále seriálu Mistrovství České republiky v počítačových hrách - Invex Cup 2004. Ve kterých hrách...

Výběr článků

Načítám