Hlavní obsah

On-line hry: FU.sk jdou dále, nEph selhali

Novinky, Jakub Trulík

Tento týden se neodehrála žádná větší soutěž, za zmínku však určitě stojí triumf Call of Duty 4 sekce eSuba v turnaji Live2Win, z které si Češi odnášejí zlato. Jinak jsme mohli slýchat zprávy především o změnách v kádrech jak domácích týmů, tak i světových. Hlavní pozornost je ovšem upřena na WCG kvalifikace. Jinak tomu samozřejmě není ani u nás.

Článek

Novinky z domova

  • Domácí scéna mezi sebou přivítala nového člena. Tím se stal multiherní klan QiNex, jenž dlouho neotálel a hned se mu podařilo angažovat dvě dobré sekce. Tou první je dvoučlenný FIFA 2008 tým ve složení venca8 a pason, o něco novějším článkem je Call of Duty 4 kádr shteR, vejda, xecuttor, ReeZa a Zoun.
  • Novou Call of Duty 4 sestavu představil rovněž klub Rykers, jenž poslední dobou působil dost utlumeným dojmem, mnohokrát se dokonce spekulovalo o jeho konci nebo sloučení s jinou větší organizací. Nyní je však fámám konec, Rykers budou hrát i nadále a to s pěticí AnTon, ShooT, pSko, f- a ConveX.
  • Zpět do gamingových vod se vrátil také klan eEriness, který v minulosti disponoval silnou, avšak značně nestabilní Counter-Strike 1.6 sekcí. Teď by tomu mělo být jinak, pro svůj comeback si vybral pětku nedávno zaniklých eSsential. SarcaS, KNEDLA, ex, killian a decker u nás sice nepatří ke špičce, ale již nějaký ten pátek hrají bez jediné změny.
  • Počátkem týdne bylo na stránkách United-Games spuštěno hlasování o nejlepšího českého a slovenského Counter-Strike 1.6 hráče. Jedná se o dvě kategorie z celkového počtu 16, které spadají do ankety BoSS - Best of Slovak and Czech scene, jež probíhá společně s domácí World Cyber Games kvalifikací. Hlasovat mohou všichni registrovaní uživatelé, vítězové budou vyhlášeni na Národním finále o postup na WCG.
  • Výrazně dát vědět o České republice se znovu povedlo Call of Duty 4 týmu eSuba.HAL3000. Tomu se podařilo vyhrát poměrně prestižní Live2Win turnaj. Ve finále si poradil se známými Tek-9, na třetím místě skončili němečtí SPEED-LINK.

Část úspěšného českého Call of Duty 4 týmu eSuba

Novinky ze světa

  • V Dánsku před pár dny vznikl nový špičkový Counter-Strike 1.6 celek nazvaný p00nhandlers. Zkušení hráči ArcadioN, wazorN, trace, FaagaN a Friis se však pod tímto jménem dlouho neohřáli. Už tento týden byl oznámen jejich přestup pod nově vzniklou tamní organizaci AndThenSome, která jim nabídla lukrativní podmínky.
  • Za lepším odešli i Nizozemci svo, robyYE, mofje, toxjee a parasiet z KomaCrew. Ti se o letošních prázdninách stali jedním z nejlepších evropských Call of Duty 4 týmů a tudíž jim začaly chodit nabídky ke změně angažmá. Jejich změna dresu by tedy byla očekávaným krokem, jenže to by je nesměla zavést k neznámým Buton Bashers. Tato organizace je ve světě progamingu čerstvým zelenáčem, ale i tak údajně disponuje zajímavým zázemím.
  • K Call of Duty 4 se vrací také britští Reason-Gaming, kteří svůj poslední celek rozpustili kvůli špatným výsledkům. Nicméně i v tom novém nalezneme dva hráče z poslední sestavy a to Brity rzE a Lighterse. Ty doplnili Švýcar RaiGeki z H2k, Finové kammYz a Eplot1c z Logitech.fi a rovněž Brit brokN z Infused Gaming, jenž bude zastávat pozici náhradníka.
  • Brazilská Counter-Strike 1.6 jednička Made in Brazil je jednou z nejzmatečnějších organizací na celém světě. Její nedávný triumf na GameGune 2008 zastiňují časté rošády v sestavě, které přichází prakticky po každém neúspěchu. Na tom by nebylo ještě nic tak zvláštního, kdyby neodcházeli a nepřicházeli stále ti stejní hráči. V úterý MiBR oznámili další ze svých změn - do kádru se vracejí bit, cogu a fnx, kteří se připojí k dvojici nak a ton.
  • Polští Meet Your Makers mají po čerstvé obhajobě ESWC titulu další důvod k radosti. O víkendu se jim bez problémů podařilo vyhrát domácí WCG kvalifikaci a již nyní se tedy mohou těšit na Grand finále této soutěže, které se uskuteční v říjnu v německém milionovém městě Kolín nad Rýnem.

Polský CS tým Meet Your Makers - dvojnásobný šampion ESWC

Trenčín a Brno zažily napínavé souboje WCG kvalifikace

Česko-slovenská kvalifikace na World Cyber Games 2008, kterou pořádá společnost ProGamers, se pomalu a jistě blíží ke svému konci. Jedny z posledních offline turnajů se odehrály uplynulý víkend v Brně a Trenčíně a na svém programu měly zlatý hřeb celého WCG - Counter-Strike 1.6.

Prodejna Electro World v brněnském Velkém Špalíčku se stala dějiště úplně posledního českého offline turnaje před Národním finále. V jejích útrobách se sešly čtyři nejlepší týmy, aby se popraly o dvě postupová místa do bratislavského celkového finále. Mezi hlavní favority patřily celky nEophyte a In Ultimate Capacity, které prošly online pasáží bez ztráty kytičky.

Skutečnost byla ovšem zcela jiná. Právě tyto dva klany byly v neděli těmi hůře připravenými a nechaly se lehce zaskočit konkurenčními týmy eSuba.HAL3000 a Tortuga. Zejména poslední jmenovaný je obrovským překvapením kvalifikace. Do čtveřice zmíněných se prokousal až jako poslední a nakonec celou českou kvalifikaci vyhrál. Nažhavená eSuba si svůj postup vybojovala až v několikátém prodloužení se zkušenějšími nEophyte.

Nový klan In Ultimate Capacity selhal stejně jako nEophyte

Ani v trenčínském Euronicsu se kvalifikace neobešla bez senzace. Hned v prvním zápase se podařila týmu Confis zopakovat výhra z online části nad velikány z FU.sk. Ti se zatvrdili a požadovali co nejrychlejší odvetu.

Právě proto se rozhodli prohrát všechny zbylé zápasy základní skupiny, aby se hned v prvním kole play-off setkali znovu s Confis. Právě to se stalo a další drama se již nekonalo, FU.sk byli mnohem lépe koncentrovaní a klání dotáhli bez problémů do zdárného konce.

Stejně tak i zbytek sobotní kvalifikace a podobně jako eSuba a Tortuga se tedy mohou těšit na Národní finále, které rozhodne o absolutním vítězi. Vzhledem k tomu, že je slovenský Counter-Strike 1.6 turnaj rozdělen na dvě části po čtyrech účastnících, nepostupuje kromě FU.sk žádný jiný klan.

FU.sk při jednom ze zápasů o postup na Národní finále WCG

Domácí World Cyber Games kvalifikace má na programu už pouze dvě slovenské zastávky. První se uskuteční už tuto sobotu v Košicích a bude hostit zápasy ve Command & Conquer 3, Age of Empires 3, Warcraft 3 a Need for Speed: ProStreet. Definitivní tečka bude učiněna o týden později v Bratislavě, kde se sejdou další čtyři slovenští Counter-Strike 1.6 finalisté. Pak už budou následovat pouze dvě Národní finále.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Boje o postup na WCG vrcholí

Domácí Counter-Strike scéna má na svém kontě po dlouhé době dvě výrazné změny - nové týmy v infantry a Moops gaming. Ve světě rozvířily klidnou hladinu...

Výběr článků

Načítám