Hlavní obsah

On-line hry: ČMSP bojuje s piráty

Novinky, Michal Sztemon

Vedení Českomoravského svazu progamingu vyzvalo tento týden své členy, aby se postavili proti nelegálně provozovaným počítačovým hernám. Samozřejmě nechybí ani souhrn dalších informací ze světa on-line her.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Zprávy z domova

  • Předseda ČMSP Daniel Mikšovský vyzval členy svazu, aby pomohli odhalit nelegálně provozované počítačové herny v České republice. Odhadem je u nás 2/3 heren využívajících pirátský software a vývojáři tak přicházejí o miliónové částky.
  • V prvním zápase se česká národní reprezentace v Counter-Striku střetla se silným celkem Švédska. Trojnásobní vítězové byli nad naše síly a nakonec na námi zvítězili v poměru 20:10. Další zápas odehrají Češi s celkem Ruska.
  • Nejnovější herna sítě PG Cyber Café se otevře v prosinci v libereckém zábavním centru Babylon. Síť heren PGCC je v České republice nejrozsáhlejší a garantuje svým návštěvníkům standardní kvalitu ve všech provozovnách.
  • Finále Mistrovství ČR v počítačových hrách pro rok 2005 se znovu uskuteční na veletrhu Invex v Brně. Termín veletrhu byl posunut na 24.-27. října, zatím nebylo rozhodnuto o přesném umístění expozice.
  • Reprezentanti ČR v Quaku 3 rovněž nezaháleli a vyzvali ke hře Finsko. Po velmi dramatickém boji naši prohráli 1:2 na mapy, na výsledku již nic nezměnil ani protest proti nedodržení pravidel ze strany našeho soupeře.

Takto vypadá AMD.PGCC Babylon v Liberci dnes, za měsíc tady bude 38 počítačů LYNX.

Foto: www.progamers.cz

Zprávy ze světa

  • Švédský CS tým Schroet Kommando zvítězil v "mezihernové" švédské lize SEL. Každý z celků hrál svá utkání z domovské herny, na LAN finále byli nejlepší právě tito profíci, kteří tímto vydělali v přepočtu 200 000 Kč.
  • Online hra World of WarCraft, v níž se hráči přenesou do fantasy světa známého ze série WarCraft, již v USA vyšla. Hru si za jediný den koupilo více než 250 000 lidí, u nás se můžeme těšit v lednu. Za měsíční hraní hry jsou ale stanoveny pevné poplatky ve výši 8-9 euro.
  • Firma Valve stojící za projektem Half-Life dodržela slovo a po vydání HL2 řádně znepříjemnila situaci pirátům i uživatelům kradeného softwaru. Více než 20 000 lidí má nyní deaktivován systém Steam (herní systém pro Counter-Strike + další módy HL1), protože se pokusili spustit nelegální verzi HL2.
  • Korejec SK.Zacard zvítězil v mezinárodním WarCraft III turnaji v Norsku, kde šlo o 5000 euro. Tento asijský hráč si v současné době vydělává na živobytí hraním v Německu a zatím mu to jde náramně, neboť vyhrál už třetí turnaj v řadě za sebou.

Tipy a triky pro hru Unreal Tournament 2004

Tento článek vychází ve spolupráci s portálem PlayZone, který je určen začínajícím a mírně pokročilým hráčům, jeho autorem je přední hráč UT2004 u nás - Stanislav "DriverX" Mikeš.

Buďte neslyšní

Co to znamená ? Omezte v mapách co nejvíce skákání a tzv. dodge, protože všechny tyto pohyby soupeř slyší a může vás podle nich lokalizovat na mapě a počkat si na vás.

Timujte

Jedna ze základních věcí, kterou se budete muset naučit již ze začátku. Pamatujte si, že velký štít se objevuje každých 54,5s a malý štít každých 27,5s (bude vám bohatě stačit počítat 54s a 27s). Znovu připomínám, že jakmile soupeři budete přenechávat armory, jste na nejlepší cestě prohrát, pokud nedisponujete úžasným aimem se sniperkou.

Berte zbraně

Jakmile zabijete soupeře, snažte se mu uzmout co nejdřív důležité zbraně - shock, sniperku a flak. Bez těchto zbraní nemá soupeř moc šancí a vy ho budete moci snadněji dostat. Naopak, pokud je hra velice vyrovnaná a třeba 5 minut se s protivníkem oťukáváte je lepší zbraně nebrat, protože soupeř to slyší a udělá si obrázek o vaší pozici.

Obrázek ze hry Unreal Tournament 2004.

Foto: www.playzone.cz

Poslouchejte

Buďte na hru maximálně soustředění a vnímejte zvuky sebrané zbraně, sebraných vialů a soupeřových skoků či dodgů. Obzvláště podle zvuku sebrání zbraně si uděláte přesný obrázek o protihráčově pozici a můžete se mu vyhnout a nebo naopak si na něj počíhat.

Utíkejte

Zní to možná divně, ale rozhodně se nebojte vzít nohy na ramena, když vám jde o krk. Lepší hráči prakticky pořád utíkají. Zapněte si štít a utíkejte od oponenta, jakmile budete mimo jeho dosah, vyplatí se hodit pár flakovnic za soupeřem, kterého brzy přejde chuť vás pronásledovat nebo pokud na vás bude neustále dotírat, si na něj počkat a přesným combem ho uzemnit.

To bylo ze základních věcí, pokud se nepletu, všechno. Až se naučíte perfektně timovat, pohybovat se a číst soupeřovu hru, jste na nejlepší cestě, stát se opravdovým profíkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám