Hlavní obsah

On-line hry: Čína hostila jeden z nejlépe dotovaných turnajů světa

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem prvního listopadového týdne se v čínské metropoli Hangzhou uskutečnil jeden z nejlépe dotovaných Counter-Strike 1.6 turnajů letošního roku. Osm zúčastněných týmů si zde rozdělilo částku přesahující 1 300 000 korun.

Článek

Domácí tým vypadl brzo, zlato zůstává v Asii

Dostat se mezi osm pozvaných sestav čínské akce s názvem World eSports Masters je bezesporu snem každého celku světa. Už pouze za účast se zde udělují tak astronomické částky, že je musí ostatní závidět. Výjimkou nebyl ani ročník 2010, kde se hrálo v Counter-Strike 1.6 dohromady o 67 tisíc amerických dolarů. Každý tým navíc obdržel další 4000 dolarů na náklady spojené s dopravou, ubytování i stravu plně hradili organizátoři soutěže.

Mezi již zmíněnou osmičku se letos dostalo překvapivě mnoho neasijských klubů. Kromě domácích TyLoo a jihokorejských WeMade FOX se zde totiž představily kádry švédských SK Gaming, fnatic, polských Frag eXecutors, ukrajinských Natus Vincere, amerických Evil Geniuses a finských Power Gaming. Za hlavní favority byli považováni Ukrajinci, kteří dosud prožívají báječnou sezónu, obě sestavy ze Švédska a asijské klany, jež doma umí zahrát.

Na WEM 2010 se hrálo poněkud přísným systémem na jednu vítěznou mapu, bez základních skupin a s opravným pavoukem, takže sice byla možnost napravit své zaváhání, ale ne více jak jednou. To se stalo osudným fnatic, kteří zde nevyhráli jediný zápas, stejně jako Power. O kolo později je doplnili borci z TyLoo a EG, takže na turnaji zůstaly poslední čtyři celky.

Z nich si nejlépe vedli SK, kteří došli až do finále bez jediného zaváhání, když v rozhodujícím zápase vyšší části pavouka přehráli FOX. Jenže ti pořádně zabrali a poté, co Na'Vi překvapivě nestačili na FX, se právě přes polský tým probojovali k odvetě a v ní i přes nutnost vyhrát dvakrát za sebou Švédy smetli a krátce před koncem sezóny si zapsali na své konto pořádně tučnou částku a cenný triumf.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám