Hlavní obsah

On-line hry: 5 miliónů korun za hraní her!

Novinky, Michal Sztemon

Korejský profesionální hráč počítačových her podepsal roční kontrakt na 200 000 dolarů. Padnou i poslední pověry, zda se progamingem dá živit? Turnajemi nabitý týden vyvrcholí dnes akcí PG Cyber Show ve Village Cinemas. Chcete vědět více nejen o této akci? Pak čtěte aktuální článek ze světa on-line her.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Cesta do Vietnamu a Číny se uskuteční ve dnech 15. až 25. dubna a jejím cílem bude potvrzení a navázání spolupráce mezi navštívenými regiony.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem Mezihernového ČMSP turnaje ve hře WarCraft III se stal Giacomo z klanu nEophyte, za což získal USB Flash Disk. Ve finále si Giacomo poradil s BTeam.zErem, na něhož tak zbyla cena druhá - 60 ks Fidorek a polokošile s emblémem MČR.
  • Máme za sebou i poslední kvalifikaci na Národní finále turnaje Electronic Sports World Cup. Vítězný CS tým pojede spolu s vítězi individuálních soutěží ve WarCraftu III a Pro Evolution Socceru 3 v červenci do Francie, spolu s nimi pocestuje i hráč, který stráví nejvíce času v partnerských hernách PG Cyber Café.
  • Profesionální hráči z klanu NecroRaisers se tento týden probojovali až do televizního pořadu pro mladé Pomeranč vysílaném na České televizi. Na obrazovce přesvědčovali ostatní o výhodách hraní za peníze, což doprovodili ukázkou jejich umění.
  • V prvním zápase české Counter-Strikové reprezentace v soutěži ENC si naši borci poradili ve vyrovnaném zápase s Bulharskem v poměru 17:13. První dva týmy z každé šestičlenné skupiny postupují na LAN finále do Kolína nad Rýnem, kde se bude hrát o 20 000 euro.

Zprávy ze světa

  • Korejský progamer ve hře StarCraft: BroodWar SlayerS Boxer podepsal před pár dny pohádkový kontrakt s korejskou telekomunikační společností SK Telecom. Smlouva mu zajišťuje roční příjem ve výši 200 000 dolarů (přes 5 miliónů korun), jeho týmu 4U bude navíc zapůjčena dodávka na přepravu na akce a pronajaty prostory o výměře 400 čtverečních metrů.
  • Čeští hráči klanu NecroRaisers se tento týden zúčastnili polského turnaje v městě Poznaň. Kromě jejich druhého místa za polským týmem Pentagram.cnn upoutala i skutečnost, že původně dorazili do Varšavy a až posléze zjistili, že se turnaj koná někde jinde.
  • Firma stojící za hrou WarCraft III: Frozen Throne, Blizzard, vydala zbrusu nový patch s pořadovým číslem 1.15 - kromě úprav některých statů (např. zvýšení ze 120 na 125 apod.) se dočkáme i nového neutrálního hrdiny. Patch je zatím k dispozici pouze pro anglickou verzi hry.
  • Podobně jako v ČR i Slováci pořádají své Mistrovství republiky v počítačových hrách, které se koná právě tento týden v rámci veletrhu COFAX. Pořadatelům se podařilo přilákat velký počet diváků i jednoho prominentního hosta - předsedu strany Smer Róberta Fica, který si vyzkoušel Counter-Strike.

PG Cyber Show

Právě dnes ve 20:00 se uskuteční další krůček na cestě progamingu mezi "obyčejné" lidi. Ve pražském kině Village Cinemas Anděl se pod názvem PG Cyber Show odehraje finále AMD Counter-Strike ligy mezi profíky z klanů NecroRaisers a BlackTrains. V sále pro 120 lidí na velkém plátně s odborným komentářem uvidíte bitvu o výhry ve výši 33 000 Kč, součástí programu bude i předzápas mezi klany nEcro a e-recontre.vixen.

Cena vstupenky byla stanovena na 99 Kč, po skončení zápasů může každý majitel vstupenky zdarma využívat jednu hodinu v herně PG Cyber Café Anděl, která je umístěná v tomto objektu. Pokud se do Prahy v tomto termínu nedostanete, můžete celý zápas sledovat živě pomocí streamovaného vysílání na této adrese.

Žebříček ČMSP ve hře Vietcong

Turnaje ve Vietcongu se uskutečňují stále častěji a vypadá to, že česká hra si získala srdce profesionálních hráčů. Jak se v pořadí Českomoravského svazu progamingu projevily výsledky Cenega Vietcong Ligy? Kam až poskočili vítězní NecroRaisers?

PořadíNázev týmuBodyZměna
1.Brothers in Arms2350
2.Faster Than Light230+50
3.NecroRaisers147+120
4.Platoon of Death (NB)113+10
5.Vietcong Air Cavalry450
6.invisible Team39+33
7.Dark Ghost360
8.Confessors of Monologue350
9.Screaming Eagles25+25
10.Brothers with Guns18+18

Vítězové nejlépe hodnoceného turnaje sezóny - finále Mistrovství ČR - Brothers in Arms si stále udržují svou první příčku, ale již jen s pětibodovým odstupem za nimi se drží klan Faster Than Light. Vzhledem k tomu, že BiA jsou již nějakou dobu neaktivní a FTL se zúčastňují všech online turnajů, zřejmě se můžeme těšit na změnu na čele tabulky. Multiherní klan NecroRaisers se po výhře v Cenega lize dostal až na medailovou příčku a pokud udrží formu z poslední doby, můžeme čekat i atak na nejvyšší mety.

Čtvrtí Platoon of Death ještě mají šanci promlouvat do bojů na stupních vítězů, ostatní klany ale následují s velkým odstupem. Největší počet bodů z pronásledovatelů první čtyřky získali v dubnu hráči invisible Teamu a Screaming Eagles, naopak dříve úspěšné klany VAC či cm bodově strádají. Další bodovanou akcí je Mezihernový ČMSP turnaj v polovině května, kde se bude hrát celkem o 100 bodů.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Chcete platit za sledování her?

V České republice i na Slovensku se rozjíždějí první herní projekty, které vyžadují po hráčích, aby svá utkání odehrávali z heren. Mají šanci na úspěch?...

On-line hry: Český reprezentant podváděl

V aktuálních On-line hrách se budeme podrobněji věnovat české akční hře Vietcong, ke které právě v těchto dnech vychází datadisk Fist Alpha. V pravidelném...

Výběr článků

Načítám