Hlavní obsah

On-line hry: 2 měsíce hraní v Koreji za milión

Novinky, Michal Sztemon

V dnešním článku ze světa profesionálních hráčů počítačových her se kromě tradičních aktualit z domova i ciziny podíváme na korejskou ligu World E-Sport Games, v níž bude mezi soutěžící v přepočtu rozděleno více než 3,5 miliónu korun.

Článek

Zprávy z domova

  • Nejlepší v AMD.CS mezihernovém turnaji pořádaného v hernách PG Cyber Café se stali hráči klanu AMD Cyber Team. Ačkoli ACT nastoupili v obměněné sestavě, dokázali porazit všechny a zajistili si hlavní cenu - 5 myší Logitech MX510.
  • Na české UT2004 scéně to vře. Jeden z nejlepších domácích hráčů mikake byl po prokázaném podvodu vyloučen z turnaje na GameZoně, navíc má ban i na e-Sports.cz a PlayZone. Jeho jediný duelový konkurent u nás dsN zatím přestoupil do skandinávského týmu junk52.
  • Další LAN party pod záštitou Českomoravského svazu progamingu je EHM.Killers LAN IV, jenž se koná ve Velkých Přílepech u Prahy příští víkend. Pokud máte rádi Counter-Strike a chcete si zasoupeřit, máte šanci. Více informací o akci najdete zde.
  • Jak to vypadalo na první AMD Cyber School v pražském Palace Cinemas? Co říkají na přednášku o počítačích studenti a jejich učitelé? Na to se můžete podívat ve videu zaznamenaném televizním štábem pořadu ProGamers. Video má 22 MB a trvá něco přes 2 minuty.

Vítězové Mezihernového ČMSP turnaje v CSku - AMD Cyber Team.

Foto: www.cyberteam.cz

Zprávy ze světa

  • Americký server Global Gaming League vyhlásil na svých stránkách anketu o nejlepší hráče roku 2004. Celkem se volí vítězové ve čtyřech FPS hrách - Counter-Strike, Quake 3, Unreal Tournament 2004, Painkiller, žádný český zástupce se mezi nominované nedostal.
  • V tomto týdnu začala již sedmá sezóna Warcraft3 League, což je týmová soutěž v této strategické hře. Účastní se jí celkem 12 klanů, z nichž je většina z Evropy, najdeme ale zde i dva týmy americké a jeden brazilský. V kvalifikaci bohužel neuspěl ani jeden z českých týmů a oproti předchozímu ročníku schází i slovenští SGC.
  • Nejlepším týmem švédského CS turnaje Optihack v Göteborgu byl mix tým Skolpojkarna, který dokázal porazit druhé z CPL EYEBallers i další přední švédský klan mTw.ATI. Doslova vybouchly zahraniční týmy, když vítězové Euro Cyber Cupu - Pentagram z Polska skončili až na sedmém místě.
  • Zajímavý článek o progamingové kariéře v Jižní Koreji napsal americký hráč Starcraft: Broodwaru Rekrul. Ačkoli před cestou do Koreje byl Rekrul považován za jednoho z nejlepších světových hráčů, v Asii se příliš neprosadil a přináší svůj pohled na tamější komunitu.

World E-Sports Games v Koreji o 140 000 dolarů

Korejci dali světu World Cyber Games, což je zřejmě nejprestižnější světový turnaj připomínající sportovní olympiádu, nyní pomýšlejí i na kvalitní LAN ligu. Hrané hry jsou dvě, bojovka Counter-Strike a strategie Warcraft III, celkem bude mezi hráče rozděleno 140 000 dolarů (95 000 CSkaři, 45 000 Warcraftisti). Začátek soutěže je naplánován na 30. ledna, konec pak 20. března. Liga však nebude jen tak ledajaká, neboť jedinou šancí, jak se do ní dostat, je pozvání organizátorů. A kdo stráví dva měsíce v Koreji/Číně a bude vydělávat?

Mezi osmi pozvanými CS týmy najdeme: nedávné vítěze CPL turnaje NoA, nejlepší americký tým GamerCompany, evropské velikány Mousesports a Four Kings a samozřejmě i domácí naděje MaveN, GEEKS a čínské klany wNv a Abit-striker. Uvidíme, kdo si v této konkurenci povede nejlépe, favority jsou samozřejmě NoA, ale v cizím prostředí to budou mít velmi těžké. 

Mezinárodní CS klan NoA, vítězové nedávného turnaje CPL Winter v americkém Dallasu.

Foto: www.mymtw.de

Ve Warcraftu III je pak pozvaných účastníků 16, největšími favority jsou: vítěz WCG SK.Zacard, vítěz WCG 4K^FoV, SK.MaDFroG či [64AMD]Deadman. Velké finále se uskuteční 19.-20. března v Číně, během roku by se měly odehrát ještě další tři ligy a v prosinci pak celkové finále. Zařadí se WEG 2005 mezi nejdůležitější akce roku nebo se z ní stane lokální asijská záležitost. Na to zatím nemůžeme odpovědět, ale zájem špičkových týmů i hráčů o účast v této lize hovoří jasně.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Half-Life 2 je venku

Tento týden je plně ve znamení akční hry Half-Life 2, která v úterý vyšla. Trochu ve stínu této pecky zůstávají tradiční události herní scény, jako jsou...

Výběr článků

Načítám