Hlavní obsah

Novým šéfem Microsoftu se má stát Satya Nadella

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novým šéfem Microsoftu by se po odchodu Steva Ballmera měl stát Satya Nadella, který již nyní zastává funkci v top managementu amerického softwarového gigantu. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Bloomberg s odvoláním na nejmenované zdroje.

Foto: Microsoft, Reuters

Satya Nadella

Článek

Microsoft se ke zprávě odmítl vyjádřit. Bloomberg dodal, že plány ohledně Nadelly ještě nebyly dokončeny.

Nejmenovaný zdroj agentury Reuters později uvedl, že v Microsoftu se schyluje ke jmenování nového ředitele a Satya Nadella je nejpravděpodobnějším kandidátem na tento post. Spoluzakladatel firmy Bill Gates by prý mohl odstoupit z funkce předsedy představenstva, zůstal by ale jeho členem, uvedla také agentura Reuters.

Foto: Reuters

Steve Ballmer

Americký softwarový gigant hledá nového generálního ředitele od loňského srpna, aktuální šéf Steve Ballmer tehdy oznámil, že tuto funkci do roka opustí. [celá zpráva]

„Nikdy není perfektní doba pro takovouto změnu, ale cítím, že teď je ten správný čas. Pustili jsme se do nové strategie s novou organizací. Potřebujeme generálního ředitele, který zde bude pro držení tohoto směru delší dobu,“ napsal Ballmer v otevřeném dopise zaměstnancům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám