Hlavní obsah

Nový a ještě menší Canon Digital IXUS II

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Canon představila nový třímegapixelový digitální fotoaparát z řady IXUS, který patří mezi nejmenší přístroje na světě.

Foto: Ondřej Kořínek

Ač vlastníte zahradu, louku nebo les, jste povinni je označit.

Článek

Canon Digital IXUS II s rozměry 85x56x24 mm a váhou 185g je ještě menší než jeho předchůdci a podle Canonu dokonce nejmenším digitálním fotoaparátem s optickým zoomem na světě.

Nový IXUS II nabízí snímky v rozlišení až 2048x1536 a je vybaven objektivem s dvojnásobným optickým zoomem při světelnosti F2.8 - F3.9. Samozřejmostí je nový obrazový procesor DIGIC, kterým Canon vybavuje všechny své nejnovější modely. Naopak výjimečná je podpora miniaturních paměťových karet SD místo tradičního formátu Compact Flash, který Canon doposud používal u svých přístrojů. Zajímavostí je i to, že nový IXUS dokáže zaznamenat krátké videosekvence v rozlišení 640x480 nebo možnost zobrazení histogramu i v režimu focení.

Součástí balení je také SD karta o kapacitě 16 MB a Li-Ion akumulátor s nabíječkou. Cena pro český trh zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Nové digitální fotoaparáty od Olympusu

Právě probíhající veletrh PMA 2003 s sebou přinesl řadu zajímavých novinek v oblasti digitálních fotoaparátů. My vám přinášíme stručné informace o digitálních...

Výběr článků

Načítám