Hlavní obsah

Nové letecké snímky na Mapy.cz ukazují, jak přírodní živly a člověk měnili Moravu

Brno

Aplikace Mapy.cz zveřejnila nové letecké snímky východní třetiny České republiky. Aktuální ortofoto tedy zachycuje především Moravu a to, jak se za poslední tři roky vlivem přírodních živlů místní krajina změnila. Vidět jsou pochopitelně i zásahy člověka.

Nové letecké snímky na Mapy.cz zachycují proměnu MoravyVideo: Mapy.cz

 
Článek

„Uživatelé aplikace Mapy.cz uvidí jak na webu, tak prostřednictvím mobilního zařízení kvalitní fotografie v rozlišení 12,5 cm/px. Aktualizované území tvoří plochu 22 853 km², celkově se jedná o 1469 GPx dat, která zabírají po zpracování 1,2 terabajtu diskové kapacity,“ uvedla Petra Dvořáková z PR oddělení společnosti Seznam.cz.

Letecké snímky celé východní třetiny České republiky pro společnost Seznam.cz pořídila v minulém roce v rámci dlouhodobé spolupráce opět společnost TopGis. Ta pro tento rok zpracovala celkově 73 438 plátů, každý z nich o rozměru 5000 x 4000 pixelů.

Mapy.cz nabídnou kvalitnější panoramatické snímky

Internet a PC

„Aktuální snímky zaznamenávají výrazné změny v krajině vyvolané přírodními živly způsobené například ničivým řáděním tornáda na jižní Moravě, ale i člověkem. Jedná se například o dopravní stavby, městské parky a zástavby, biopásy, lesy, rybníky nebo vodní nádrže,“ doplnila Dvořáková.

Zdůraznila, že letecké snímky jsou dostupné také v rámci mapového API pro firmy a vývojáře.

Foto: Mapy.cz

Ukázka starých a nových leteckých snímků na Mapy.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám