Hlavní obsah

Nova uznala, že Seznam.cz žádný pirát nenapadl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Internetový portál Seznam.cz a TV Nova po několika dnech sporu uzavřely příměří. Spor vznikl na základě reportáže Novy, která uvedla, že databázi Seznamu napadl hacker a získal hesla několika desítek uživatelů služby email.seznam.cz. Hesla se měla objevit na internetu.

Článek

Seznam útok ihned popřel. Obě firmy nyní ve společném prohlášení tvrdí, že Nova reportáž udělala na základě jí známých faktů z pátku 7. dubna. "Postupným vyšetřováním případu však vyšly najevo skutečnosti, které nebyly v době vzniku reportáže známé," píše se v prohlášení.

Nova uznala, že Seznam nenapadl žádný pirát a že napadená byla počítačová síť na jedné ze škol, kde se jednomu žákovi podařilo získat osm jmen a hesel svých spolužáků.

Podle sdělení obě společnosti považují celou kauzu za uzavřenou a nebudou se k ní nadále vracet, ani se k ní vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam.cz žádný hacker nenapadl

V pátek večer odvysílala TV Nova reportáž o tom, že Seznam.cz napadl neznámý hacker a odcizil několik desítek hesel ke službě Seznam Email. Podle portálu...

Výběr článků

Načítám