Hlavní obsah

Nejen na televizní obrazovky. Apple míří i do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Společnost Apple bude své celovečerní filmy nejdříve uvádět několik týdnů v kinech, než je zpřístupní na vlastní internetové televizi. S odkazem na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval list The Wall Street Journal (WSJ). Firma, která chce prostřednictvím své Apple TV+ konkurovat Netflixu a plánované streamovací službě Walta Disneyho, doufá, že se jí díky této strategii podaří získat pro spolupráci známé režiséry a producenty.

Foto: Tony Avelar, ČTK/AP

V rámci Apple TV+ se lidé mohou těšit například na Jennifer Anistonovou či Reese Witherspoonovou.

Článek

Renomovaní filmoví tvůrci se často bránili tomu, aby se jejich díla promítala pouze na malých domácích obrazovkách, uvedla agentura Reuters. Nápad má společnosti Apple umožnit v boji o talenty konkurovat hollywoodským studiím.

Jedním z prvních filmů z dílny výrobce chytrých telefonů iPhone promítaných v kinosálech bude snímek On the Rocks. Dílo režisérky Sofie Coppolové s hercem Billem Murraym by podle WSJ mělo vstoupit do kin v polovině příštího roku.

Apple TV+ je levnější než Netflix. Lidé navíc novinku mohou získat zadarmo

Internet a PC

Služba Apple TV+ bude spuštěna 1. listopadu. Podnik si za měsíční předplatné naúčtuje 139 Kč měsíčně, ale to až po uplynutí sedmidenního zkušebního období. Uvedená částka je přitom za rodinný účet, který může využívat až šest lidí najednou.

Srovnatelná nabídka přitom vyjde v případě Netflixu na 319 Kč, takový účet pak mohou využívat až čtyři lidé najednou. V případě jednotlivce vyjde předplatné u Netflixu na 199 Kč měsíčně, což je stále více než v případě Applu.

Sluší se také podotknout, že k zakoupení vybraných výrobků s logem nakousnutého jablka získají lidé přístup k nové televizní službě Apple TV+ úplně zadarmo na rok. Stačí si koupit iPhone, iPad, iPod Touch, Mac nebo multimediální centrum Apple TV.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám