Hlavní obsah

NEC představil notebook s QXGA displejem

Novinky, Michal Němejc (michaln@seznam.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přenosné počítače jsou mezi uživateli stále oblíbenější a není se proto čemu divit, když jejich výrobci vyvíjí stále lepší a dokonalejší modely.

Foto: Jiří Šafránek

Účastníci ornitologické exkurze v Tovačově.

Článek

Na jedné straně jsou to ultralehké a ultratenké subnotebooky s dlouhou dobou výdrže baterie, a na straně druhé vysoce výkonné notebooky, které nabízí parametry srovnatelné s nejlepšími stolními počítači. A právě takový je i nový model notebooku od japonské firmy NEC.

NEC VersaPro VA30S/AE je vybaven výkonným procesorem Pentium 4-M 3,06 GHz a minimálně 256 MB operační paměti. Klenotem je především 15" QXGA displej s rozlišením téměř neuvěřitelných 2048x1536 obrazových bodů doplněný grafickou kartou ATI Mobility Radeon 9000. Samozřejmostí je integrovaná síťová karta a slot pro paměťové karty typu SD/Memory Stick. Poněkud rozpačitě však v základní výbavě působí pouze 20GB pevný disk a jen CD-ROM mechanika.

Notebook vzhledem ke své výbavě nepatří k nejmenším, neboť jeho rozměry jsou 335x281x45 mm a váha 4,3 kg. Se standardně dodávanou Li-Ion baterií by měl podle výrobce vydržet pracovat až 4,2 hodiny bez připojení k elektrické síti. Notebook se bude prodávat za cenu přibližně 3770 dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Odolné notebooky TravelMate 650 s Pentiem 4-M

Společnost Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků TravelMate 650 s procesorem Pentium 4-M, které jsou tenké a přitom díky krytu z hliníkové slitiny...

Acer představil notebook s 17" displejem

Firma Acer uvedla na český trh novou řadu notebooků Aspire 1700, které vynikají obrovským 17" LCD displejem s rozlišením 1280x1024 a jsou vybaveny...

Výběr článků

Načítám