Hlavní obsah

Návštěvnost tuzemských webů roste. Lidé stále častěji využívají mobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Návštěvnost tuzemských internetových serverů z počítačů v říjnu proti září vzrostla o sedm procent na 7,4 milionu uživatelů. Počet návštěvníků z mobilů se zvýšil o devět procent na 5,2 milionu. Vyplývá to z měření NetMonitoru zveřejněného v tiskové zprávě.

Foto: Petr Horník

Ilustrační foto

Článek

V říjnu se zvýšila návštěvnost většiny internetových kategorií. S nástupem podzimu lidé hledali rady a tipy, jak připravit obydlí na nadcházející zimu či správně zazimovat zahradu. Rostla proto návštěvnost kategorie Bydlení a Zájmových serverů zhruba o desetinu. S příchodem chladnějšího počasí začali lidé trávit více času doma, a tak rostl počet uživatelů internetových rádií a televizí. Jejich návštěvnost z PC stoupla o devět procent.

Češi na internetu přehrají ročně 3,2 miliardy videí

Internet a PC

Informace o úmrtí Karla Gotta významně ovlivnila návštěvnost v kategoriích Zpravodajství, Společenské magazíny a Bulvární magazíny. Nejvyšší návštěvnosti dosáhly tyto tři kategorie 2. října. Například v případě Společenských magazínů vzrostla návštěva o 1,4 milionu uživatelů na 1,9 milionu uživatelů. Počet návštěvníků digitálních bulvárních médií se zvýšil o 700 000 na 2,3 milionu uživatelů a zpravodajských serverů o 600 000 na 2,9 milionu. Meziměsíční nárůst návštěvnosti činil u kategorie Zpravodajství osm až 11 procent.

NetMonitor je výzkumný projekt, jehož cílem je poskytnout informace o návštěvnosti webových stránek a sociodemografickém profilu uživatelů internetu v České republice. Zadavatelem projektu je Sdružení pro internetový rozvoj a dodavatelem výzkumu je mezinárodní společnost Gemius.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám