Hlavní obsah

Na serveru Mapy.cz se budou objevovat hořící svíčky

Novinky, mif

Od soboty se budou na serveru Mapy.cz objevovat symboly s hořící svíčkou. Společnost Seznam.cz tak stejně jako loni bude upozorňovat na místa, kde si lidé budou moci v rámci akce Betlémské světlo převzít svůj plamínek od skautů.

Foto: Seznam.cz

Symbol hořící svíčky na serveru Mapy.cz

Článek

„Symbol svíčky na Mapy.cz budou moci uživatelé najít až do Štědrého dne a rychle tak naleznou přesné místo, kde si mohou nechat připálit svíčku nebo třeba lucernu. Pro lepší orientaci jsou na Mapy.cz vyznačeny také vlakové spoje, kterými skauti Betlémské světlo přivezou,“ uvedla Jana Kočová, koordinátorka projektů ve společnosti Seznam.cz.

Podle ní je vyhledávání vánočního světýlka velmi jednoduché. „Stačí do vyhledávacího pole napsat například Betlémské světlo Brno a hned uvidíte, kde všude si své světlo můžete vyzvednout,“ konstatovala Kočová.

Historie Betlémského světla sahá až do konce 80. let minulého století. „Od té doby čeští skauti a skautky pravidelně vyráží po celé naší zemi. Připomínají tak lidem, že Vánoce nejsou jen o dárcích a cukroví, ale hlavně o prožití svátků v klidu s těmi, které máme rádi,“ doplnila koordinátorka projektů ve společnosti Seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám