Hlavní obsah

Na internetu pravidelně nakupuje už polovina Čechů

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé v Česku stále více upřednostňují nákupy na internetu. Pravidelně využívá on-line obchody 53 procent uživatelů internetu. Před rokem to přitom bylo jen 43 %. Dokládají to výsledky průzkumu společnosti Mediaresearch, který byl realizován pro Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR).

Foto: Profimedia.cz

Na internetu nakupuje 53 % Čechů.

Článek

Podle průzkumu využívají nákupy na internetu především zaměstnanci, podřízení a podnikatelé, jejichž věk se pohybuje od 25 do 34 let.

Stále více lidé upřednostňují také nákupy v internetových aukcích. Od října 2008 do letošního května se jejich podíl zvýšil takřka dvojnásobně. Z deseti procent na 19 %.

Internet – cenný zdroj informací

Jako zdroj informací o produktech a službách využívá internet 70 % lidí. Před rokem to bylo přitom o deset procent méně.

Internetovou televizi a on-line rádia na internetu pravidelně sleduje 27 procent lidí.

Za poslední rok podle průzkumu také výrazně stoupla obliba komunitních sítí. Zatímco loni se jim věnovalo 28 % dotázaných, letos jejich počet stoupl na 46 procent.

Průzkum byl realizován na vzorku 2 021 respondentů starších 10 let, kteří mají přístup k internetovému připojení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám