Hlavní obsah

Mozilla brzy uvede další verzi Firefoxu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během několika dnů uvolníme vývojovou verzi další generace jádra Firefox, oznámila tento týden Mozilla. Nový Firefox bude například podporovat kaskádové styly standardu CSS3 či jej půjde dovybavit průhlednými okny nebo funkcí "Reporter", která bude informovat o stránkách nekompatibilních s FF.

Článek

"Všechny změny, které bude nové jádro obsahovat, jsou zatím spíše namířeny směrem k vývojářů než ke koncovým uživatelům. Vylepšení se odehrají vzadu, za scénou," sdělil Asa Dotzler, koordinátor Mozilly serveru eWeek.

Anketa
Používáte Firefox? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

Varianta 1.0.4 je zatím poslední verzí internetového prohlížeče Mozilla Firefox. Právě uváděná alfa bude označená jako 1.1. Betaverze, která bude předcházet finálnímu uvedení browseru Firefox 1.1, se podle Dotzlera objeví až ke konci léta 2005. Finální aplikace s novým jádrem se objeví až ke konci roku 2005.

Alfaverze "Deer Park" je postavena na nejnovějším renderovacím jádru "Gecko" a jako taková si má poradit s podporou kaskádových stylů standardu CSS3 a grafického formátu SVG (Scalable Vector Graphics).

Kritici Firefoxu vytýkají zejména to, že je kvůli aktualizaci prohlížeče nutné stahovat celou aplikaci znovu a není ji tedy možné záplatovat "postupně", přestože funkci auto-update už dnes Firefox obsahuje.

"Firefox 1.1 toto napraví (tj. funci auto-update), zároveň bude na nové bezpečnostní aktualizace viditelněji upozorňovat," sdělil Dotzler.

Anketa

Používáte Firefox?
Ano
89,6 %
Ne
8,9 %
Nevím co to je
1,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1773 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám