Hlavní obsah

Microsoft: Xbox 360 na trhu v listopadu, připraven pro Quake 4

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válka mezi giganty herního průmyslu začala - Sony, Nintendo a Microsoft bojují za pomoci konzolí nové generace o budoucí zákazníky. Přístroj Xbox 360 navíc Microsoft uvede dříve než jeho konkurenti. Mezi hrami, které bude jeho nejpokročilejší konzole podporovat, se objevuje Quake 4 či Final Fantasy XI.

Článek

Microsoftu se podařil husarský kousek - na svou stranu přetáhl výrobce slavné a úspěšné herní série Final Fantasy, tedy firmu Square Enix, která dříve vyvíjela pouze pro platformy Nintendo a Sony. Final Fantasy XI (FFXI) si tak zahrají i vlastníci systému Xbox 360.

Konzole Microsoftu se stává další platformou, pro kterou Square Enix vyvíjí FFXI. Série Final Fantasy se totiž již v roce 2003 objevila na PC a v roce 2004 na konzoli PlayStation 2. FFXI bude možno hrát on-line.

Xbox 360 má být dle Microsoftu zpětně kompatibilní s dnešními nejprodávanějšími hrami pro starší typ jeho konzole (Xbox). Některé starší hry uvedené pro Xbox však na přístroji Xbox 360 spustit nepůjdou - podobný případ také nastal v případě aplikací pro konzoli PlayStation, z nichž některé na druhé verzi přístroje (PlayStation 2) nefungují.

Microsoft očekává zhruba 40 herních titulů, které se objeví v době uvedení Xbox 360 na trh. Dalších asi 160 je ve vývoji.

Služba Xbox Live bude existovat ve dvou variantách. Xbox Live Silver umožní hráčům zasílat hlasové a textové zprávy, Xbox Live Gold bude placeným balíkem s obsaženými právy pro provoz multiplayerových her a diváckým módem.

Anketa
Kdybyste vybírali mezi herními konzolemi Sony PlayStation 3, Nintendo Revolution a Microsoft Xbox 360, kterou byste zvolili? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

V Japonsku a v Evropě uvede Microsoft konzoli Xbox 360 krátce po jejím debutu ve Spojených státech, který se má odehrát v listopadu. Předpokládá se, že se třetí generace konzoly PlayStation od Sony [celá zpráva] a nová konzole Revolution od firmy Nintendo dostanou na trh během příštího roku.  

Více detailů o nové konzoli přinese výstava E3, která se odehraje v Los Angeles od středy do pátku. Informace sledujeme.     

Anketa

Kdybyste vybírali mezi herními konzolemi Sony PlayStation 3, Nintendo Revolution a Microsoft Xbox 360, kterou byste zvolili?
Sony PlayStation 3
57,6 %
Nintendo Revolution
6,7 %
Microsoft Xbox 360
35,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 465 čtenářů.

Hry pro Xbox 360

Mezi mnoha hrami, které se pro konzoli Microsoftu připravují, figuruje bojovka Dead or Alive 4 (Tecmo) nebo software firmy Capcom postavený na zabíjení zombií, tedy Dead Rising.

Mezi další oznámené hry patří NBA 2K6, Call of Duty(r) 2, Tony Hawk's American Wasteland, Quake 4, Madden NFL 06, Need for Speed: Most Wanted, Tiger Woods PGA Tour 06, The Darkness, Perfect Dark: Zero, Kameo: Elements of Power, Project Gotham Racing 3, Gears of War, Saint's Row a Ghost Recon 3, uvedl minulý týden The Register.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám