Hlavní obsah

Microsoft uvedl levnější a jednodušší Windows

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft ve středu uvedl na trh jednodušší a levnější verzi operačního systému Windows XP. Aplikace je určena jen pro uživatele v Latinské Americe, v Evropě ani v USA dostupná nebude. Neobsahuje například programy potřebné k napojení na internet, rovněž také nepracuje s nejvyspělejšími procesory.

Článek

Verze programu nese označení XP Starter Edition. Podle Microsoftu je systém určen uživatelům, kteří osobní počítač s Windows vidí poprvé v životě. Pomocí dodávaných videosekvencí je například naučí, jak používat myš, tiskárnu a další počítačová zařízení.

"Toto je hlavním smyslem programu a zároveň částí, do níž jsme investovali nejvíce," sdělil Mike Wickstrand, produktový manažer Microsoftu.

Microsoft představil levnější verzi ve španělštině na tiskové konferenci v Mexiku, které považuje za trh s velkým potenciálem. Zhruba 83 procent Mexičanů totiž stále nemá počítač. "Program je také pro lidi, kteří se chtějí dostat k legálnímu softwaru," uvedl generální ředitel společnosti Microsoft Mexico Felipe Sanchez Romero.

Cena originálního softwaru tak klesne ze zhruba 1000 pesos pod 400 pesos, tedy 870 Kč. Microsoft předvedl španělskou verzi programu na tiskové konferenci, které se zúčastnili i lokální partneři včetně státní úvěrové agentury a počítačových výrobců Texa, Lanix a Hergo.

Program nebude dostupný samostatně, ale jen jako součást počítačů. Jednodušší verze operačního systému Windows je dostupná už v Thajsku, Indii, Rusku, Malajsii a Brazílii, tedy na trzích, kde se běžně vyskytují pirátské kopie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám