Hlavní obsah

Microsoft: softwarový kód Windows Vista nezměníme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Microsoft ostře odmítl text poměrně neznámého australského technologického webu Smart House, který minulý týden uvedl, že výrobce Windows musí přepsat více než 60 % kódu Windows Vista.

Článek

Podle článku měla dokonce redmonská společnost přesouvat tým softwarových specialistů, který se stará o vývoj zábavní konzole Xbox, na divizi Windows. Autor textu vytýkal Vistě spoustu nedodělků v oblasti multimediálních funkcí, dodával, že Microsoftu při přípravě kódu napomáhá také Intel.

"Toto je spekulace, která není postavena na reálných faktech," komentovali tuto kritickou stať zástupci Microsoftu. Firma zároveň dodala, že žádný vývojář konzole Xbox nebyl přesunut do divize Windows.

Operační systém Windows Vista se nicméně neobjeví tento rok, jak bylo dříve Microsoftem přislíbeno. Na doladění systému totiž potřebujeme "ještě pár týdnů," uvedl v polovniě března Jim Alchin, šéf platformy Windows. "Snažíme se dostat program na novou bezpečnostní úroveň a to pár týdnů navíc zabere," dodal.

Microsoft uvede v příštím kvartále novou testovací verzi Visty, mělo by ji vyzkoušet kolem dvou miliónů lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Microsoft uvede šest verzí Windows Vista

Americká softwarová společnost Microsoft oznámila, že verzí operačního systému Windows Vista uvede v létě šest. Dementovala tak předchozí zprávy, které...

Výběr článků

Načítám