Hlavní obsah

Microsoft nově ověřuje pravost Windows kladením otázek

Novinky, Ondřej Grym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Personál Microsoftu má novou možnost, jak ověřit pravost systému Windows. V případě užití podezřelého COA čísla (autorizační certifikát), které je pro aktivaci systému nutno sdělit, bude jeho vlastník přesměrován na telefoního operátora společnosti Microsoft.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Operátor se bude prostřednictvím kladených otázek snažit ověřit pravost COA čísla (certificate of authenticity) - pokud dospěje k názoru, že je falešné či je již používáno, pak aktivaci systému nepovolí.

Microsoft tak dostává další možnost, kterak určit neoprávněné vlastníky operačního systému Windows. Pokud se stane, že budete muset přeinstalovat systém, pak vaše COA číslo již Microsoft zná, protože jej budete zadávat podruhé a budete přesměrováni přímo na call-centrum Microsoftu, kde vám jeho pracovník položí sérii otázek, aby pravost COA čísla ověřil.

Amketa: Souhlasíte s novým systémem ověřování kopií operačního systému Windows?

Společnost Microsoft argumentuje tím, že jste v případě ztráty klíčků od vašeho osobního automobilu také jeho výrobcem dotazováni, zda-li je opravdu vaše. Proto by tedy nikoho nemělo překvapit, že budeme tuto proceduru také vyžadovat.

"Vše se týká identifikace pirátů, napodobených a ukradených kopií systému Windows," řekl Janet Gibbons, produkt manažer společnosti Microsoft.

"Nechceme naše koncové zákazníky nikterak penalizovat; pouze je chceme varovat, že nedostali to, co si myslí, že koupili," podotkl Gibbons dále.

Anketa

Souhlasíte s novým systémem ověřování kopií operačního systému Windows?
Ano, Microsoft na to má právo
15,1 %
Spíše ano, ale nelíbí se mi
5,1 %
Nesouhlasím, jde o obtěžování zákazníků
16,7 %
Absolutně ne
63,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3399 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám