Hlavní obsah

Megapixelový foťák v mobilu nabídne i Nokia

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia představila na veletrhu CeBIT nový mobilní telefon Nokia 7610, který je prvním telefonem této společnosti vybaveným megapixelovým digitálním fotoaparátem.

Foto: Lenka Žáčková

Eliška Novotná v doprovodu své maminky křtí kalendář společně s Evou Merhautovou fotografem Vladimírem Součkem

Článek

Kromě samozřejmých výhod platformy řady 60 umožňuje elegantní Nokia 7610 s tónovanými kryty v barvě rubínu či onyxu rychle a jednoduše zaznamenat, vytisknout, uložit a rozeslat obrazové snímky a videosoubory ve fotografické kvalitě. Obrázky lze vytisknout během několika sekund buď připojením ke kompatibilní tiskárně prostřednictvím technologie Bluetooth nebo pomocí boxu s tiskárnou umístěného ve značkových obchodech Nokia či fotoalbech. Aplikace Kodak Pictures integrovaná v telefonu umožňuje stáhnout obrázky do virtuálního fotoalba na internetu a podělit se o ně s ostatními.

Nokia 7610 disponuje displejem s 65 tisíci barvami, který umožňuje prohlížení statických snímků i videosekvencí zachycených vestavěným fotoaparátem stejně tak jako sledování přenosu videonahrávky v reálném čase prostřednictvím zabudovaného mobilního přehrávače RealOne. Megapixelový fotoaparát nabízí snímky v rozlišení 1152 x 864 bodů a dále disponuje čtyřnásobným digitálním zoomem a samospoušťí.

Mezi další funkce nového telefonu patří zasílání multimediálních zpráv, e-mailový klient, přehrávač hudebních formátů MP3/AAC a internetový prohlížeč. Samozřejmostí je připojení k počítači přes USB nebo Bluetooth a podpora technologie Java.

Nová třípásmová Nokia 7610 váží 118 gramů, je založena na systému Symbian, a měla by se objevit na trhu ve druhém čtvrtletí roku 2004 za předpokládanou maloobchodní cenu okolo 500 euro, což je přibližně 16 250 korun.

Reklama

Související články

Siemens představí nové mobily S65 a M65

Společnost Siemens přiveze do německého Hannoveru, kde ve čtvrtek začíná veletrh CeBIT, dvě dlouho očekávané novinky, kterými jsou mobilní telefony Siemens S65...

Novinky z CeBITu

V úterý byl v německém Hannoveru zahájen prestižní veletrh počítačové a telekomunikační techniky CeBIT. Jaké nové výrobky a služby si na něj přichystaly...

Výběr článků

Načítám